Bitcoin koers hard onderuit, wat is er gebeurd?

We hebben niet lang kunnen genieten van de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), want de Bitcoin koers is alweer hard gedaald. De reden voor de daling van ruim 5 procent voor Bitcoin? Het uitstellen van de ETF-aanvragen van BlackRock, WisdomTree, VanEck, Bitwise, Valkyrie, Fidelity en Invesco.

Van uitstel komt geen afstel

De ETFs van de hierboven genoemde spelers mogen dan uitgesteld zijn, dat betekent natuurlijk niet dat ze er meteen nooit meer komen. Wat dat betreft reageert de markt weer extreem op het uitstellen van de Spot Bitcoin ETFs.

We moeten niet vergeten dat de overwinning van Grayscale niet betekent dat we meteen en met zekerheid een Spot Bitcoin ETF krijgen. De SEC moet er eerst nog eentje goedkeuren.

We’ve now fully retraced back to pre SEC Grayscale Lawsuit Bitcoin price.

Pretty much sums up where the markets at right now. pic.twitter.com/PS4T12uHFh

— Ben Simpson (@bensimpsonau) August 31, 2023

Mogelijk waren de verwachtingen hoog als gevolg van de uitspraken van Eric Balchunas en James Seffart, de ETF-experts van Bloomberg. Zij gaven aan een kans van 75 procent te zien voor de komst van een Spot Bitcoin ETF in 2023.

Door voor de uitstel-optie te kiezen heeft de SEC 45 dagen langer de tijd om een besluit te nemen over de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. De volgende beslissing voor de SEC ligt tussen 16 en 19 oktober.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

We hebben een lastige periode achter de rug wat de Bitcoin koers betreft en het lijkt erop dat de ellende nog niet voorbij is. De macro-economische realiteit laat zich momenteel duidelijk zien in de koers en dat is, afgaande op de koersdalingen van afgelopen nacht, nog niet voorbij.

De Amerikaanse centrale bank verhoogde de afgelopen 17-18 maanden agressief de rente om de inflatie te temmen. Dat laatste is inmiddels redelijk gelukt, maar de inflatie is nog altijd te hoog.

Om die reden moeten we het waarschijnlijk nog wat langer met de hogere rentes doen en dat begint nu de Bitcoin koers weer omlaag te drukken.

Het is echt wachten op de Spot Bitcoin ETF en de halving die voor april 2024 op de planning staat. Bitcoin lijkt die impulsen echt nodig te hebben om weer stappen te zetten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin koers hard onderuit, wat is er gebeurd? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters