Bitcoin koers in de problemen, maar blockchain lijkt gezond

De Bitcoin koers mag op dit moment dan gigantisch in de problemen zitten; datzelfde geldt niet voor de blockchain. Daarop werden 9 september nog meer dan 700.000 nieuwe adressen toegevoegd, wat het hoogste niveau markeert sinds 14 december 2017. Destijds werden er in één dag 800.180 nieuwe adressen gegenereerd.

#Bitcoin | On September 9, a whopping 717,331 new $BTC addresses were created – the highest in 5 years!

Only once before, on December 14, 2017, did we see a larger surge with 800,180 new #BTC addresses. History in the making! pic.twitter.com/GLgymql9vL

— Ali (@ali_charts) September 10, 2023

Dat was natuurlijk tijdens de bullrun die de Bitcoin koers uiteindelijk liet culmineren op 20.000 dollar.

Nu even geen bullrun

In 2017 gebeurde het tijdens een bullrun en nu zien we het gebeuren op een moment dat mensen het vertrouwen in Bitcoin lijken te verliezen. Wat dat betreft is het zeer interessante om te zien dat het aantal nieuwe adressen zo enorm steeds op 9 september 2023.

Ook vandaag staat Bitcoin immers weer op een pijnlijke daling en staat de koers van 25.158 dollar op de borden. Daarmee komt de 24.800 dollar, die door veel analisten is gemarkeerd als een belangrijke koersgrens, steeds dichterbij voor Bitcoin.

Als we daar de steun verliezen en door de grond zakken, dan kan het zomaar gebeuren dat we nog een extra slag omlaag maken. Laten we dus vooral hopen dat Bitcoin dat koersniveau in ieder geval weet te behouden.

Toch bullish signalen

Ondanks de bearish koersactie van Bitcoin krijgen we toch bullish signalen vanuit fundamenteel perspectief. Onder andere de hashrate en de moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin schommelen rond hun all-time high.

📈 #Bitcoin $BTC Percent Miner Revenue from Fees (7d MA) just reached a 1-month high of 2.842%

Previous 1-month high of 2.837% was observed on 11 August 2023

View metric:https://t.co/NphJIZNcsL pic.twitter.com/AgerAmf5ar

— glassnode alerts (@glassnodealerts) September 7, 2023

Verder mogen miners steeds meer transactiekosten als omzet bijschrijven. Enkele dagen geleden wist Glassnode (zie bovenstaande tweet) nog te meldden dat de omzet van miners uit transactiekosten een nieuwe maandpiek van 2,842 procent bereikte.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin koers in de problemen, maar blockchain lijkt gezond verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters