Bitcoin koers in het rood, het wachten is op vers kapitaal

De Bitcoin koers staat op 29.200 dollar en slaagt er maar niet in om definitief boven de symbolische grens van 30.000 dollar uit te breken; ondanks een mogelijke Spot Bitcoin ETF van BlackRock en de agressieve aankoopstrategie van MicroStrategy.

Volgens Edward Moya van Oanda is het wachten op vers kapitaal. “We hebben deze film eerder gezien”, zo stelt hij.

Vers kapitaal voor Bitcoin?

In principe zou de potentiële 750 miljoen dollar van MicroStrategy kwalificeeren als vers kapitaal voor de markt. Gisteren maakt het beursgenoteerde Bitcoin-bedrijf bekend dat het voor 750 miljoen dollar een deel van zijn eigen aandelen wil verkopen, om daar vervolgens weer mee in Bitcoin te investeren.

Echt vers kapitaal kunnen we dit overigens niet noemen, omdat MicroStrategy een bekende naam is binnen de industrie. Wat dat betreft ligt het ‘in de lijn der verwachting’ dat zij blijven inkopen.

Als het een nieuwe naam was geweest, dan had het waarschijnlijk wat meer voor de koers gedaan. Ondanks dat blijft 750 miljoen dollar een gigantisch bedrag en zou het voor Bitcoin goed zijn als dit kapitaal in de markt komt.

Het echte verse kapitaal voor Bitcoin moet er komen als de Spot Bitcoin ETF van BlackRock in 2024 wordt goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dat zou in theorie miljarden richting Bitcoin kunnen sturen en de start van een nieuwe bullrun markeren.

MicroStrategy blijft relevant voor Bitcoin

Vooralsnog blijft MicroStrategy relevant voor Bitcoin. Zolang er geen Spot Bitcoin ETF op de markt is; zou je het aandeel van MicroStrategy als een vergelijkbaar instrument kunnen zien. Dat verklaart mogelijk ook waarom de koers van het aandeel zo goed presteerde in 2024.

Waar de Bitcoin koers in 2024 met ongeveer 75 procent steeg, mocht MicroStrategy een stijging van 180 procent opschrijven. Wat dat betreft lijkt MicroStrategy te handelen als een soort light-versie van een Spot Bitcoin ETF.

Wat dat betreft wordt het interessant om te zien wat de koers van het aandeel gaat doen zodra partijen als BlackRock een Spot Bitcoin ETF krijgen in de Verenigde Staten. Zal het dan nog steeds aantrekkelijk zijn voor investeerders om via MicroStrategy in Bitcoin te investeren?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers in het rood, het wachten is op vers kapitaal verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters