Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen

De Bitcoin koers zou spoedig een enorme koersstijging kunnen doormaken. Dit omdat het belangrijke weerstandsniveau van $24.000 – $24.200 eindelijk doorbroken is. BTC bevindt zich in een bullish kanaal en zal volgens analisten binnen een 1 a 2 maanden een prijs van 29.000 dollar kunnen bereiken.

Positiviteit keert terug in de cryptomarkt

De huidige prijsstijging werd ingezet vlak na de publicatie van het Amerikaanse Consumer Price Index rapport (CPI). Uit dit rapport bleek dat de inflatie in Amerika af begint te nemen. Dit terwijl analisten op voorhand voorspelden dat de inflatie weer met ongeveer 0,2% zou stijgen.

De afname van de inflatie is een positief teken voor risicovolle activa zoals aandelen en cryptocurrencies. Dit omdat het zal betekenen dat de Federal Reserve minder rente verhogingen door hoeft te voeren om de inflatie tegen te houden.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $24.490. Dat is meer dan 6 procent hoger dan een dag geleden en dit is volgens verschillende analisten pas het begin. Nu het weerstandsniveau rond de $24.000 en de $24.200 is doorbroken kan de Bitcoin koers namelijk flink omhoog schieten.

Bitcoin koers 15 minuten per candle – Bron: Tradingview

Volgende focus ligt op FOMC meeting in september

Ondanks dat de vooruitzichten er positief uitzien verwachten economen dat de kerninflatie in de VS zal stijgen van 5,9% naar 6,1%. Dit zou de Federal Reserve ertoe aan kunnen zetten de rente in september verder te verhogen.

Ondanks dat de recente CPI-gegevens aangeven dat de recente renteverhogingen van de Fed een verkoelend effect hebben op de economie voorspellen economen van Citigroup nog een stijging van 75 basispunten, aangewakkerd door sterke banengegevens en snellere loongroei dan verwacht. Er is zelfs een kans de rente met 100 basispunten zal stijgen, als de kerninflatie hoger uitkomt dan verwacht.

Ondanks dat de Fed dus waarschijnlijk de rente zal blijven verhogen zien steeds meer beleggers kansen om in te stappen in risicovolle activa. Dit omdat ze verwachten dat de Fed hoeft de rente dit jaar niet zo veel te verhogen als ze tot nu toe hebben gedaan als de inflatie haar hoogtepunt heeft bereikt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters