Bitcoin koers leeft onverwachts op na slecht inflatienieuws

De Amerikaanse inflatie kwam gisteren binnen op 8,2 procent voor de consumentenprijsindex en 6,6 procent voor de kerninflatie. Voor allebei de indicatoren lag het percentage daarmee 0,1 procent hoger dan verwacht. In eerste instantie zorgde dat voor een flinke daling van de Bitcoin koers naar ongeveer 18.200 dollar, maar vandaag worden we wakker met een koers van 19.800 dollar.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Van rood naar groen

Zo zie je maar dat het snel kan gaan in de cryptowereld. In principe is het inflatienieuws vanuit de Verenigde Staten het slechtste wat de markt had kunnen overkomen, maar een dag later staat de koers op het hoogste punt van deze week. De meeste economen hadden dat niet voorzien, maar het zou kunnen betekenen dat we de ergste verkoopgolven inmiddels gehad hebben.

Er komt natuurlijk een punt dat de meeste beren hun Bitcoin verkocht hebben en dat de meeste mensen in de markt er voor de lange termijn inzitten. Dat is dan het punt waarop de bodem bereikt is en Bitcoin weinig tot geen potentie meer heeft om verder weg te zakken. Al moeten we daarbij vermelden dat de “van rood naar groen” beweging van gisteren niet alleen voor Bitcoin en de cryptomarkt gold.

Ook de aandelenmarkten kleuren groen

Ook de Amerikaanse aandelenmarkten schoten gisteren in het groen, nadat de dag rood begon met de nieuwe inflatiecijfers. De eerste rode duikvlucht begon, omdat investeerders bang waren dat de relatief hoge inflatiecijfers zouden resulteren in een agressievere Federal Reserve. Dat is op zich ook het meest logische scenario als we naar de toekomst kijken.

Er is op dit moment eigenlijk geen reden om positief te zijn over de koersen, behalve dat het er steeds meer op lijkt dat er zich rond dit niveau een bodem vormt. Maar dat hebben we in het verleden eerder gedacht en we weten inmiddels hoe snel die “denkbeeldige bodem” weer weg kan zijn. 

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers leeft onverwachts op na slecht inflatienieuws verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters