Bitcoin koers moet ten koste van alles boven de 20.800 dollar blijven

Bitcoin heeft tussen 15 en 19 augustus een correctie van 16,5 procent moeten verwerken. Met die koersval werd ook de steun op 20.800 dollar getest. Ondanks een stevige poging van de bears, wisten de bulls deze koers te verdedigen. Als ze dat volhouden, dan kan het aflopen van 1 miljard dollar aan Bitcoin opties van deze vrijdag positief uitpakken voor de bulls.

Wat is de situatie?

De enorme correctie van Bitcoin van afgelopen vrijdag kwam als een grote verrassing voor de bulls. Dat blijkt uit het feit dat slechts 12 procent van de call-opties onder de 22.000 dollar geplaatst zijn. Een call-optie geeft het recht om een asset in de toekomst tegen een afgesproken koers te kopen. Als de optie in kwestie op bijvoorbeeld 21.000 dollar staat voor Bitcoin, dan mag de koper op het afgesproken moment kopen voor die koers.

Als de marktwaarde van Bitcoin op dat moment onder de 21.000 dollar staat is die optie niets waard, staat de koers daarboven, dan heeft het zin om de optie uit te voeren. Dat betekent dat op dit moment minder dan 12 procent van de call-opties van de bulls op winst staan. Het voordeel voor de bulls is dat de bears relatief weinig put-opties hebben openstaan. Verder ziet het plaatje er op dit moment weinig positief uit voor de bulls, maar de week is nog niet voorbij.

Als de koers terugkomt naar 24.000 tot 25.000 dollar, dan pakken de bulls een winst van 160 miljoen dollar op de bears. Zoals het er nu naar uitziet, is de kans op dat scenario echter klein. Maar Bitcoin is onvoorspelbaar en heeft in het verleden gekkere dingen gedaan. Op de momenten dat het sentiment extreem positief of negatief is, draait de situatie vaak om.

Vasthouden van 20.800 dollar is cruciaal

Als de bears wederom hun spierballen tonen en Bitcoin de kritieke steun op de 20.800 dollar verliest, dan verliezen de bulls in eerste instantie 140 miljoen dollar. Dat is echter niet het grootste. probleem wat ze dan hebben. Want met het verliezen van die koers zou ook het vorige dieptepunt van 20.800 dollar van 26 juli verloren zijn, want een zeven weken durende opwaartse trend zou kapotmaken.

Als dat gebeurt, dan komen er waarschijnlijk een paar pittige weken aan voor Bitcoin en moeten we ons mogelijk schrap zetten voor een nieuw bezoek aan het voorlopige dieptepunt van de bearmarkt. Dat dieptepunt ligt op 17.600 dollar en als we die koers opnieuw bezoeken, dan is de kans groot dat we een volgende capitulatie moeten ondergaan.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers moet ten koste van alles boven de 20.800 dollar blijven verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters