Bitcoin koers omlaag in augustus? Deze analist denkt van wel

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital verwacht dat de Bitcoin koers in augustus een klap krijgt. Dit baseert de analist op de geschiedenis. De maand augustus in het jaar voorafgaande aan de halving is historisch gezien namelijk geen gezellige maand voor de Bitcoin koers.

#BTC Weekly Bearish Divergence potentially forming

If ~$29250 acts as resistance, then the chances of this Bear Div playing out are higher

Should that happen, what sort of downside could be expected this August?

It’s worth looking a historical downside in prior Augusts, with… pic.twitter.com/pfsOtGV2sU

— Rekt Capital (@rektcapital) August 5, 2023

Correctie voor Bitcoin

Op het moment van schrijven is er van een correctie nog weinig te zien voor de Bitcoin koers, maar echt sterk zijn de bulls niet. Ondanks al het goede nieuws lukt het maar niet om Bitcoin weer boven de 30.000 dollar te krijgen.

Vandaag komt de koers binnen op 29.024 dollar en lijkt er zelfs een gevecht gaande om niet een volgend duizendtal te zakken. Wat dat betreft heeft Bitcoin echt een nieuwe impuls nodig en de maand augustus in het jaar voor de halving is dat nooit geweest.

Die impuls moet dus van buitenaf komen, bijvoorbeeld door goed nieuws over de ETF van BlackRock, maar daar hoeft de Securities and Exchange Commission (SEC) pas in 2024 op te reageren.

Bitcoin bearish in de weekgrafiek

Naast het feit dat de maand augustus in het jaar voor de halving vaak bearish is voor Bitcoin, ziet Rekt Capital ook in de weekgrafiek een kleine donderbui aankomen voor de digitale munt.

De Relative Strength Index (RSI) lijkt namelijk een zogenoemde bearish divergentie te vormen. Dat is een bevestiging van het verlies van momentum bij de bulls dat we de afgelopen periode al zagen.

Volgens Rekt Capital kan de Bitcoin koers tot 24.000 dollar vallen als het signaal zich volledig uitspeelt. “Als de 29.250 dollar hier de weerstand voor is, dan is de kans groot dat we deze prijsactie zullen zien”, aldus een pessimistische Rekt Capital.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin koers omlaag in augustus? Deze analist denkt van wel verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters