Bitcoin Koers onder Hoge Druk, Maar er is Hoop

Het lukt de bulls maar niet om de Bitcoin koers boven de 30.000 dollar te krijgen en de volatiliteit is op dit moment extreem laag. Echter, er is nog licht aan het einde van de tunnel. De oplopende Open Interest in de futuresmarkt wijst op potentieel positieve ontwikkelingen die de koers in de nabije toekomst kunnen beïnvloeden.

Kalmte voor de storm?

Terwijl de prijs van Bitcoin een duikvlucht maakte, was er een afname in volatiliteit te zien. De cryptocurrency, berucht om zijn snelle prijsschommelingen, doormaakte een periode van verminderde volatiliteit, wat golven veroorzaakte in het handelslandschap.

Deze daling van prijsschommelingen zette diverse handelaren en investeerders aan tot nadenken over de vraag of een meer stabiele Bitcoin een hernieuwd optimisme kon inluiden.

Wat bijdroeg aan dit verhaal was de stijgende Open Interest in Bitcoin, veroorzaakt door verminderde volatiliteit. Opvallend was dat handelaren probeerden te profiteren van prijsbewegingen die, hoewel minder wild, nog steeds potentieel winstgevend waren.

Deze trend duidde op een bereidheid onder marktdeelnemers om kansen te onderzoeken in een relatief stabiele markt.

Inzicht in lange termijn investeerders

In een gelijktijdige ontwikkeling, is het aanbod van Bitcoins dat in handen is van mensen die ze voor de lange termijn vasthouden ook gestegen. Deze verandering in gedrag kan aangeven dat deze mensen geloven in de kans dat de waarde van Bitcoin zich kan herstellen en groeien.

De toenemende hoeveelheid Bitcoins in bezit van deze langdurige houders kan helpen om de druk te verminderen om te verkopen als de prijs schommelt. Dit draagt bij aan een stabielere markt.

Ondanks dit, is de prijs van Bitcoin niet verbeterd. Op het moment van schrijven was de prijs $29,062, wat een grote daling is vergeleken met eerdere hoge prijzen. Daarnaast is de snelheid waarmee Bitcoin wordt verhandeld afgenomen.

Het algemene sentiment over Bitcoin, gebaseerd op meningen op sociale media, was ook aan het stijgen. De toename in positieve meningen en afname van negatieve reacties kan aangeven dat, ondanks de recente daling in prijs, mensen langzaam weer optimistischer worden over Bitcoin.

Een blik op de verhouding tussen de marktwaarde en de gerealiseerde waarde (MVRV) van Bitcoin toonde een neerwaartse trend aan op het moment van schrijven. Deze verhouding, die de marktwaarde vergelijkt met de gemiddelde gerealiseerde waarde van Bitcoin, suggereerde dat Bitcoin misschien iets ondergewaardeerd is op dit moment.

Ten slotte biedt een meer gedetailleerde analyse van Bitcoin-miners extra inzichten. De inkomsten van miners laten een dalende trend zien, wat kan duiden op een mogelijke toename van de druk om te verkopen onder miners.

Deze trend kan te maken hebben met verschillende factoren, waaronder de daling van de prijs en de noodzaak voor miners om hun operationele kosten te dekken.

Conclusie

In het licht van de recente daling van de Bitcoin-prijs, zien we diverse belangrijke trends. Ondanks de lagere prijs en verminderde volatiliteit, neemt het aantal Bitcoins in handen van langetermijninvesteerders toe, wat mogelijk hun geloof in het herstelpotentieel van de munt weerspiegelt. Dit kan helpen de verkoopdruk te verminderen en bijdragen aan een stabieler marktklimaat.

Daarnaast lijkt het algemene sentiment over Bitcoin langzaam weer te stijgen, ondanks de recente tegenslagen. Echter, de inkomsten van miners zijn dalende, wat extra verkoopdruk kan creëren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin Koers onder Hoge Druk, Maar er is Hoop verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters