Bitcoin koers rond $20.000 terwijl beleggers wachten op banenrapport uit Amerika

De Bitcoin koers is vandaag vrij stabiel en ligt rond de 20.000 dollar grens. Dit kan echter weleens een kalmte voor de storm zijn aangezien investeerders wachten op het cruciale Amerikaanse banenrapport.

Bitcoin koers worstelt met psychologische 20.000 dollar grens

We zien heel duidelijk dat de Bitcoin koers zich vastklampt aan de psychologische 20.000 dollar grens. Dit is de iconische piek van de bull markt van 2017 en het is volgens analisten belangrijk dat de prijs erboven blijft om verdere dalingen te voorkomen en eindelijk weer een herstel in te starten.

Bitcoin koers stabiliseert rond de 20.000 dollar – Bron: Tradingview

Een sterke arbeidsmarkt is een slecht teken voor de Bitcoin koers

Zoals we eerder in dit artikel al aangaven houden beleggers de verwachte economische cijfers van vandaag nauwlettend in de gaten. Ondanks dat experts verwachten dat de banengroei in augustus waarschijnlijk wat is vertraagd ten opzichte van de enorme groei in juli, zal het naar verwachting nog steeds vrij hoog zijn. Dat lijkt een goed teken, maar voor voor speculatieve activa is dat niet zo.

De Federal Reserve zal de status van de arbeidsmarkt namelijk evalueren bij het nemen van haar volgende rentebesluit later deze maand en een sterke arbeidsmarkt geeft de Amerikaanse centrale bank meer ruimte om de rente fors te blijven verhogen om de hoge inflatie tegen te gaan.

Voor nu lijkt die forse rente verhoging er inderdaad aan te gaan komen. Analisten verwachten dat de Federal Reserve de rente met 75 basispunten zal gaan verhogen. Mocht de rente minder verhoogd worden dan verwacht, dan zal dat zeer waarschijnlijk zorgen voor een prijsstijging op de cryptomarkt. Aan de andere kant zou een grotere verhoging van de rente de cryptomarkt nog verder in het rood duwen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers rond $20.000 terwijl beleggers wachten op banenrapport uit Amerika verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters