Bitcoin koers van 150.000 dollar bij goedkeuring BlackRock ETF?

Tom Lee van Fundstrat Global Advisors is bullish over Bitcoin en verwacht een stijging van 420 procent als gevolg van de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock. In een nieuw interview met CNBC zegt Lee dat Bitcoin afhankelijk is van monetair beleid en dat het voordeel heeft aan de dalende inflatie. Die dalende inflatie zorgt er volgens Lee namelijk voor dat centrale banken op korte termijn de rente zullen verlagen.

Bitcoin koers van 150.000 dollar

Als de Spot Bitcoin ETF van BlackRock er komt, dan verwacht Tom Lee dat de Bitcoin koers snel over de 150.000 dollar heenschiet. Zelfs zonder de Spot Bitcoin ETF ziet hij Bitcoin nog flink stijgen komend jaar na de halving, maar dat zal volgens hem niet voldoende zijn om de koers bovende 100.000 dollar uit te krijgen.

“Als de Spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, dan denk ik dat de vraag groter is dan het dagelijkse aanbod van Bitcoin. Dat zou de prijs uiteindelijk over de 150.000 dollar of zelfs 180.000 dollar kunnen tillen”, aldus Tom Lee.

Eerder deze week was John Reed Stark, een voormalig medewerker van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wat minder positief over de Spot Bitcoin ETF.

Volgens hem is de kans op dit moment klein dat de ETF wordt goedgekeurd en zullen die kansen vergroten als er in november 2024 een Republikein als Amerikaanse president zou worden gekozen.

Wanneer krijgen we uitsluitsel?

Voor BlackRock lijkt de eerste belangrijke deadline in februari 2024 te liggen. Het zou echter goed kunnen dat de SEC ervoor kiest om deze beslissing uit te stellen, zoals ze eigenlijk al jaren doen met iedere ETF-deadline; om deze vervolgens op het laatste moment compleet af te wijzen.

Maar de SEC kan natuurlijk altijd verrassend uit de hoek komen. We hebben nu immers al een ETF in Canada en Europa. Je zou zeggen dat men in Amerika dan ook niet meer lang hoeft te wachten.

Het zou een beetje vreemd zijn dat men Bitcoin in Europa en Canada wel voldoende veilig vindt, om vervolgens in Amerika te roepen dat dit niet het geval is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers van 150.000 dollar bij goedkeuring BlackRock ETF? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters