Bitcoin koers van 185.000 dollar bij goedkeuring ETF

Als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een Spot Bitcoin ETF goedkeurt de komende dagen tot weken, dan verwacht Tom Lee van Fundstrat dat de Bitcoin koers naar 185.000 dollar schiet. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 27.250 dollar, dus dat zou een gigantische stijging opleveren voor de digitale munt.

“If the Bitcoin ETF gets approved price could reach $185,000” – Tom Leepic.twitter.com/kwlyJlwebK

— Altcoin Daily (@AltcoinDailyio) August 30, 2023

Bitcoin naar 185.000 dollar

In een recent CNBC-interview zegt Tom Lee, die regelmatig commentaar geeft omtrent de Bitcoin koers, dat een Spot Bitcoin ETF de volledige voorraad van Bitcoin zal opslokken en dat er een disbalans zal ontstaan die de koersen omhoog stuwt.

Op basis hiervan zal de vraag veel groter zijn dan het aanbod, waardoor de Bitcoin koers naar het niveau van 185.000 dollar of hoger doorschiet.

Bitcoin blijft verreweg de grootste munt van de markt, ondanks de bearmarkt die nu al bijna twee jaar duurt (als we op dit moment nog van een bearmarkt mogen spreken).

Vanaf de bodem van november 2022 is de Bitcoin koers inmiddels met bijna 100 procent gestegen, maar echt voorbij lijkt de ellende nog niet. De bulls hebben namelijk nog steeds moeite om de koers omhoog te duwen en boven de 31.000 dollar te houden.

Grote kans op Spot Bitcoin ETF

De voorspelling van een Bitcoin koers van 185.000 dollar bij de komst van een Spot Bitcoin ETF van Tom Lee is interessant te noemen, omdat de ETF-experts van Bloomberg voorspellen dat de kans op een Spot Bitcoin ETF in 2023 momenteel op 75 procent ligt.

Voor het jaar 2024 schatten ze de kans op 95 procent in. Wat dat betreft lijken we ons te kunnen opmaken voor een periode van interessante koersexplosies.

Als de voorspelling van Lee uitkomt, dan gaan we hele bijzondere dingen zien van Bitcoin de komende tijd. Een Bitcoin koers van 185.000 dollar zou namelijk betekenen dat Bitcoin een market cap van rond de 3 biljoen dollar heeft.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers van 185.000 dollar bij goedkeuring ETF verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters