‘Bitcoin koers van 28.000 dollar in aantocht’

De populaire pseudonieme analist Altcoin Sherpa verwacht dat Bitcoin in korte tijd kan doorstijgen naar een koers van 28.000 dollar; ondanks het nieuws dat de inflatie in de Verenigde Staten weer is toegenomen en FTX binnenkort een gigantische bak met crypto op de markt gaat dumpen. Volgens Altcoin Sherpa is het wonderbaarlijk dat Bitcoin al dit slechte nieuws zonder dalingen kon verwerken.

IMO the market trades higher in the short term. The way that $BTC priced absorbed the ‘bad news’ of:

-CPI
-FTX selling off

means that we’re going to 28k+ IMO.

Usually the market reaction to news is a good reflection of where we go in the short term. pic.twitter.com/qJCULwLFm9

— Altcoin Sherpa (@AltcoinSherpa) September 14, 2023

Zijn de bears dan echt uitgeput?

Op het moment dat slecht nieuws de koers niet meer verder naar beneden kan drukken, is dat meestal een goed signaal voor Bitcoin. Dat is eigenlijk hetzelfde als we de afgelopen periode in tegenovergestelde zin zagen gebeuren.

We kregen positief nieuws over de Spot Bitcoin ETF, bijvoorbeeld in de vorm van de rechtszaak tussen Grayscale en de Securities and Exchange Commission (SEC) en dat deed eigenlijk vrij weinig voor de koers.

Goed nieuws en geen stijgingen is een teken dat een rally is uitgeblust en andersom. Nu zitten we volgens Altcoin Sherpa op een moment dat Bitcoin al het slechte nieuws redelijk eenvoudig absorbeert en dat is volgens hem een teken dat we gaan stijgen.

Uiteindelijk moet dat Bitcoin dus tot de koers van 28.000 dollar of hoger brengen.

Vergelijking met 2020

Verder trekt Altcoin Sherpa een vergelijking met het jaar 2020. Destijds moest Bitcoin ook enkele zware uitdagingen verwerken. “Herinner je de gigantische consolidatieperiode in 2020 (na maart), waarbij de koers ieder stukje slecht nieuws eenvoudig van zich afwierp. Binance FUD? Tether FUD? Zwarte zwanen? Het deed er allemaal niet toe”, aldus de analist.

Am I saying this is like 2020? Hell no, we’re nowhere close to that environment.

But if things were truly really bearish, price would have capitulated off that FTX news IMO.

Instead we barely moved anywhere and price kept chopping.

Great sign for us I think.

— Altcoin Sherpa (@AltcoinSherpa) September 14, 2023

Altcoin Sherpa plaatst daar overigens wel de kanttekening bij de hij niet een exacte vergelijking met 2020 wil maken. “Of ik zeg dat dit precies als 2020 is? Zeker niet! We zijn niet eens in de buurt van dat sentiment.

Maar als het op dit moment echt bearish was, dan zou de koers capituleren op het FTX nieuws. In plaats daarvan bewegen we bijna niet en blijft de koers een beetje zijwaarts doorkachelen. Dat is een fantastisch teken”, zo sluit de analist hoopvol af.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht ‘Bitcoin koers van 28.000 dollar in aantocht’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters