‘Bitcoin koers van 30.000 dollar nog altijd mogelijk’

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin weer onder de koers van 28.000 dollar en is het volgens Michaël van de Poppe zelfs een beetje “saai” aan het worden.

“Bitcoin consolideert al weken, terwijl oude altcoins uitbreken. Ik kijk nog steeds naar de steun, die boven de 27.600 dollar moet blijven”, aldus de analist op Twitter.

#Bitcoin remains in a boring state of mind.

Consolidating for weeks, while old altcoins are breaking out.

I’m still looking at support here, through which $27,600 needs to sustain.

If that’s lost, $25,000-25,400 seems likely.

Holding here through NFP -> $30,000 next. pic.twitter.com/sxstsBbbUK

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) April 7, 2023

30.000 dollar op komst?

Als Bitcoin erin slaagt om deze week af te sluiten boven de koers van 27.600 dollar, dan is het volgens Van de Poppe kassa. In dat scenario ziet hij de koers namelijk doorschieten naar de 30.000 dollar, wat een voortzetting van het bullish momentum betekent.

Daarvoor moeten we echter wel een hoop data over de Amerikaanse arbeidsmarkt overleven. Van de Poppe maakt zich het meeste zorgen om de Non-Farm Employment Change (NFE) die we vandaag om 14.30u krijgen.

Op hetzelfde moment komt de werkloosheid binnen, waarvan de verwachting is dat deze op 3,6 procent blijft steken. Dat zou betekenen dat de werkloosheid nog altijd historisch laag is in de Verenigde Staten en de arbeidsmarkt dus krachtig is.

Volatiliteit op komst

Als we naar de Bollinger bands kijken is er een scenario mogelijk waarin de volatiliteit terugkeert. De populaire analist HornHairs constateert namelijk dat er sprake is van enorm nauwe Bollinger bands, wat meestal betekent dat er een bak volatiliteit aankomt voor de markt.

$BTC volatility contraction as tight as its been all year.

The games shall begin shortly. Dust off your weapons of choice for the volatility ahead. pic.twitter.com/ovEM6ZS3xj

— HornHairs 🌊 (@CryptoHornHairs) April 7, 2023

Zekerheid bestaat niet, maar krapper dan dit zijn de Bollinger bands nog niet geweest in 2023. Wat dat betreft kan het zomaar zijn dat we dit weekend, als de liquiditeit in de markt laag is, wat vuurwerk gaan zien van Bitcoin.

Dan is het natuurlijk te hopen dat het om vuurwerk naar de bovenkant gaat en de koers eindelijk weer eens voorbij die 30.000 dollar schiet. Tot nu toe is de maand april nog geen feestje voor Bitcoin, met een voorlopige daling van ongeveer 2,3 procent.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht ‘Bitcoin koers van 30.000 dollar nog altijd mogelijk’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters