Bitcoin koers vast tussen Silvergate en China

De Bitcoin koers hangt momenteel rond de 22.400 dollar, terwijl investeerders zich zorgen maken over Silvergate en wachten op positieve economische data uit China. Het is een situatie met twee gezichten en die onzekerheid zien we op dit moment vooral terug in de koers.

Silvergate Bank on the brink – the rugs will continue until everyone gets it beaten into them that the only safe way to store wealth is self custody bitcoin. pic.twitter.com/TbBt2WH5v1

— ODELL (@ODELL) March 2, 2023

‘Dieptepunt ligt achter ons’

Volgens de meeste analisten staat de markt momenteel aan de rand van een klif. Het dieptepunt van de crypto-winter ligt hoogstwaarschijnlijk achter ons, maar dat neemt niet weg dat Silvergate roet in het eten kan gooien. Silvergate Bank ziet men binnen de industrie ook wel als de bank van de crypto-wereld.

Als die omvalt, dan kan dat andere partijen weleens in de problemen brengen, maar is het vooral het volgende smetje op het imago van de industrie.

Aan de andere kant is er op dit moment ook China, waar we op dit moment juist positieve economische data vanuit verwachten. Dat heeft alles te maken met de heropening van het land, dat nu in rap tempo alle COVID-19 restricties laat vallen.

Deze week komt er vanuit China weer een bak data met de handelsbalans, de valutareserves en de inflatie. Wat dat betreft wordt het op macro-economische gebied weer smullen deze week.

Lastige periode

Het valt echter niet te ontkennen dat er onder de streep waarschijnlijk een lastige periode aankomt voor Bitcoin. Met name de Amerikaanse rente speelt daarin een belangrijke rol als leider op de markt. Omdat het de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) maar niet lukt om de inflatie onder de duim te krijgen, moet de rente waarschijnlijk nog lang op dit hoge niveau blijven.

Dat is op zichzelf al een slechte zaak voor Bitcoin, omdat deze hoge rente het voor veel investeerders aantrekkelijk maakt om hun risico-assets in te wisselen voor Amerikaanse staatsobligaties. Daar pak je momenteel immers een gegarandeerd rendement van rond de 5 procent op.

Aan de andere kant verdwijnen de hoge rentes pas als de inflatie definitief is weggezakt naar 2,0 procent. Als de rente lang op dit relatief hoge niveau blijft, dan kunnen we een recessie ook niet uitsluiten. Dat zou ook geen goede ontwikkeling voor Bitcoin zijn.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers vast tussen Silvergate en China verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters