Bitcoin koers verliest in week tijd 10 procent

Het is Bitcoin amper gelukt om de koers van 27.000 dollar vast te houden, terwijl we niet lang geleden nog boven de 30.000 dollar stonden. In tegenstelling tot de Amerikaanse aandelen, die een kleine stijging wisten te realiseren op vrijdag, waarschuwden analisten dat Bitcoin weleens richting de 25.000 dollar kan zakken.

Daling van 10 procent

Over de gehele week gemeten staat Bitcoin nu op een daling van 10 procent en voor de maand april op een daling van 4 procent. Wat dat betreft lijkt het erop dat we weer eens een rode maand krijgen, wat de eerste in 2023 zou betreffen voor Bitcoin.

Als je het aan de populaire pseudonieme handelaar Credible Crypto vraagt, dan is de opwaartse trend van Bitcoin echter nog volledig in tact.

If your macro thesis on Bitcoin has changed because of a $2,000 pullback after a $10,000+ vertical rally from 19k to 30k+ you’re doing it wrong. I covered this in my last video made over a week ago- nothing has changed. Pullbacks on the way up are normal and healthy. $BTC https://t.co/vq2ZiqErAB

— CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) April 21, 2023

“Als je macro-thesis over Bitcoin is veranderd vanwege een daling van 2.000 dollar na een stijging van 10.000 dollar van 19.000 naar meer dan 30.000 dollar, dan doe je het verkeerd”, zo schrijft hij in zijn commentaar op Twitter.

#Bitcoin

3 Month chart. After bear markets, we always saw strong 1st/2nd quarters post bear market.

After these huge green candles, we usually find some cooldown.

Short-/mid-term still bullish (3 months), but don’t expect it to go too fast. pic.twitter.com/kHqFuGUBkK

— Stockmoney Lizards (@StockmoneyL) April 21, 2023

De analist zou zelfs een daling richting de 26.000 of 25.000 dollar niet zien als een probleem voor Bitcoin. Stockmoney Lizards is het daarmee eens en voorziet dat de weg omhoog nog weleens langzaam en hobbelig kan zijn.

Er is hoop

Er is hoop voor Bitcoin als we naar de relative strength index (RSI) kijken in de weekgrafiek. Men gebruikt de RSI in de technische analyse om te bepalen of een asset overgekocht of oververkocht is. Wat dat betreft kan deze inzicht geven in het potentiële koersverloop van Bitcoin.

Short term #Bitcoin price action seems grim, but behind the scenes, the Weekly RSI has broken out of a 6-year downtrend and is now attempting to make support

Bitcoin is now at decision point

Continue 2019 parabolic price action, or take the healthier, steady 2015 approach? pic.twitter.com/kvD8lYhL28

— CryptoCon (@CryptoCon_) April 21, 2023

“De korte termijn prijsactie van Bitcoin ziet er wellicht wat grimmig uit, maar achter de schermen is de wekelijkse RSI uit een 6-jarige neerwaartse trend gebroken en probeert het die dalende trendlijn in een steunpunt om te zetten”, zo schreef CryptoCon.

Bitcoin komt volgens de analist nu aan op een cruciaal punt in de cyclus. Gaat het door met een 2019-achtige parabolische run omhoog of kiest Bitcoin het gezondere en rustigere pad van 2015? Dat is het vraagstuk waar het nu volgens CryptoCon allemaal om draait.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers verliest in week tijd 10 procent verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters