Bitcoin koers verloor in augustus belangrijke steunlijn

De Bitcoin koers viel in augustus met 5,4 procent naar beneden en kwam als gevolg daarvan onder het 200-weeks bewegende gemiddelde te hangen (paarse lijn). Dat gemiddelde staat momenteel op ongeveer 27.580 dollar en daar handelen we met de huidige 26.200 dollar behoorlijk ver onder.

Bron: ARK Invest

Moeten we ons zorgen maken over Bitcoin?

Echte zorgen hoeven we ons niet meteen te maken over Bitcoin, althans zo lijkt het. We hebben rond de koers van 20.300 dollar namelijk nog altijd steun van de Realized Price (groene lijn). Dat is de gemiddelde inkoopkoers voor alle Bitcoin.

Die berekenen we door het gemiddelde te nemen van de koersen waarvoor alle Bitcoin op de blockchain voor het laatst van adres zijn gewisseld. Dat levert dus geen perfecte analyse van Bitcoin op, maar het is zeker een interessante indicator.

Voor nu lijkt het echter nog veel te vroeg om te speculeren over een Bitcoin koers van 20.300 dollar. Zeker omdat Bitcoin vandaag weer met een kleine plus van 1,65 procent op de borden staat. De bulls lijken er (in ieder geval vandaag) weer een beetje zin in te hebben.

Bitcoin bereikte lastig weerstandsniveau

Verder is ARK Invest van mening dat Bitcoin momenteel tegen een zwaar weerstandsniveau aanbotst. Het gaat om de “Bitcoin True Market Mean and AVIV Ratio” die het samen met Glassnode ontwikkelde. Deze groene lijn (bovenste) hangt momenteel op de Bitcoin koers van 29.608 dollar.

Het on-chain gemiddelde van Bitcoin wordt in dit geval berekend door de kostenbasis van investeerders te delen door het aantal actieve munten op de blockchain.

De Active-Value-to-Investor-Value (AVIV) Ratio deelt het actieve deel van de market cap van Bitcoin door de kostenbasis van investeerders. Als deze indicator op 1 staat (waar we nu ongeveer zitten) dan zouden investeerders op de secundaire markten breakeven staan.

Echt bullish kunnen we op dit moment dus nog niet worden over Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers verloor in augustus belangrijke steunlijn verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters