Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt

Er vindt wéér een correctie plaats op de cryptomarkt. De Bitcoin koers test vandaag namelijk opnieuw de psychologische $20.000 grens.

Weer een nieuwe correctie

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $20.062. Dit terwijl de Bitcoin koers een dag geleden nog rond de $21.050 lag. Dat betekent dat de prijs in de afgelopen 24 uur met zo’n 5 procent is gedaald.

Niet alleen de Bitcoin koers is vandaag gedaald. Ook de rest van de cryptomarkt staat stevig in het rood. Zo is de Ethereum koers vandaag al meer dan 7,5 procent van zijn waarde verloren. Ook Solana is met 9,6 procent gedaald en ook BNB is 7,8 procent van zijn waarde verloren.

Een toenemende onzekerheid onder investeerders

De nieuwe koersval heeft ervoor gezorgd dat de algehele marktkapitalisatie van alle cryptomunten onder de $900 miljard is gezakt. De correctie van vandaag kan worden gezien als een nieuw teken van onzekerheid bij investeerders.

Niet alleen retail investeerders zijn onzeker. Ook grote institutionele investeerders zijn bang voor een nieuwe grote koersval. Volgens een rapport van CoinShares, bedroeg de uitstroom van Bicoin fondsen deze maand namelijk $453 miljoen. Daarmee is in wezen alle kapitaal instroom van de afgelopen zes maanden weggevaagd. Met andere woorden, beleggers voelen zich minder op hun gemak bij risicovolle activa en stappen massaal uit cryptocurrencies.

Het verslechterende sentiment onder beleggers zagen we dinsdag ook terug in Canada. Investeringsmaatschappij Cypherpunk verkocht namelijk 100% van zijn Bitcoin en Ethereum investeringen.

Volgens de aankondiging van het bedrijf verkocht Cypherpunk 205,8 Ether voor $227.600 en 214,7 Bitcoin voor $4,7 miljoen. Het bedrijf zei dat het in totaal $5 miljoen aan opbrengsten heeft gegenereerd uit de verkoop van de twee grootste cryptocurrencies.

Steeds meer crypto exchanges ontslaan personeel

De neergang van de markt dwingt ook steeds meer bedrijven om hun uitgaven nog eens goed te bekijken. Eerder deze week kwam naar buiten dat ook de grote Europese crypto exchange Bitpanda personeel moet ontslaan. Het bedrijf zal zijn personeelsbestand verlagen van 1.000 naar 730 werknemers. Ze verwijzen naar veranderend marktsentiment, geopolitieke spanningen, stijgende inflatie en bezorgdheid over een dreigende recessie als redenen voor de ontslagen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters