Bitcoin komt tot rust, maar zit nog steeds vast onder de 26.000 dollar

Bitcoin is tijdens de opening van de Aziatische markt met een kleine 1,70 procent opgeklommen naar de huidige koers van 25.500 dollar, nadat het eerder in de nacht van donderdag op vrijdag nog onder de 25.000 dollar dook. Ethereum weet ook een kleine plus te schrijven en Dogecoin presteerde de afgelopen 24 uur het beste van de top 10 door een plus van 2,93 procent op de borden te krijgen.

Onder deze omstandigheden blijft Bitcoin echter de meest stabiele keuze, met een daling van slechts 3,84 procent over de laatste zeven dagen.

Problemen voor altcoins

Een groepje met grote altcoins zit sinds afgelopen week behoorlijk in de problemen. Projecten als MATIC, Solana, Cardano en Polygon zijn plotseling aangemerkt als effecten door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Door dat label besloten veel venture capital bedrijven om hun tokens te verkopen.

Het probleem met altcoins is dat de liquiditeit op sommige momenten ver te zoeken is, waardoor dit soort verkoopacties voor gigantische dalingen zorgen. De eerdergenoemde grote namen verloren stuk voor stuk 20 procent als gevolg van de rechtszaken die de SEC aanspande.

“Institutionele beleggers managen hun portfolio-risico en bereiden zich voor op het doorzetten van de neerwaartse trend in een markt die liquiditeit verliest en het met steeds strengere regels moet doen”, aldus Nick Ruck, de COO van ContentFi Lab.

Rentepauze sorteert niet het gewenste effect

Eerder deze week werd bekend dat de Federal Reserve na een rentecampagne van 15 maanden en 10 achtereenvolgende renteverhogingen op de pauzeknop drukte. Dat betekent dat er voor het eerst in 15 maanden voor kozen om de rente niet te verhogen op een moment dat ze daar wel de macht toe hadden.

Bij dat besluit zat ook een persverklaring waarin de Amerikaanse centrale bank stelde dat het gevecht tegen de inflatie nog niet voorbij is en de rente waarschijnlijk nog moet worden verhoogd in 2023.

“Deze pauze of het overslaan van de renteverhoging lijkt meer op een tactische keuze, maar het gevecht tegen de inflatie is nog niet voorbij”, aldus Michiel Janssen, een handelaar van AltTab Capital tegenover Forkast.

“Voor crypto betekent dit op de korte termijn dat er minder geld richting de markten stroomt. Op de langere termijn kunnen de hogere inflatie en problemen bij de banken juist een positief effect op crypto hebben”, zo sluit Janssen af.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin komt tot rust, maar zit nog steeds vast onder de 26.000 dollar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters