‘Bitcoin lijkt klaar voor een consolidatiefase’

Als je het aan Edward Moya van Oanda vraagt is Bitcoin klaar voor een zogenaamde consolidatiefase. Een consolidatiefase volgt vaak op een periode in de markt waarin de koersen gigantisch volatiel waren. Moya verwacht dat Bitcoin nu even in wat rustiger vaarwater komt, voordat de volgende grote koersbeweging zich aandient.

‘Markt blijft bullish’

Joe DiPasquale van BitBull Capital deelt met Coindesk dat zijn firma had ingezet op een correctie naar de koers van 25.000 dollar na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve van afgelopen week.

“Voor nu willen de bulls zien dat Bitcoin de koers van 25.000 dollar respecteert en daarboven consolideert. […] Als Bitcoin de grens van 25.000 dollar verliest, dan zou dat weleens het einde van deze rally kunnen betekenen”, aldus DiPasquale.

Op zich is het vreemd dat handelaren zo teleurgesteld zijn over de renteverhoging van de Federal Reserve, omdat we vooraf wisten dat de kans op een verhoging van 0,25 procent behoorlijk hoog was. Wat dat betreft was het voor de professionals op de markt helemaal geen verrassing.

Open met een plus

Bitcoin is de laatste week van maart in ieder geval begonnen met een mooie plus. Voor de afgelopen 24 uur staat er een solide stijging van 1,00 procent op de borden, die de koers op 27.789 dollar per Bitcoin brengt.

Daarmee mag Bitcoin een market cap van 537 miljard dollar opschrijven en is het nog altijd vele malen groter dan de nummer twee Ethereum, dat een market cap van 214 miljard dollar heeft.

Wat de rest van de week zal brengen is op dit moment lastig te zeggen. Alles hangt af van het verdere verloop van de bankencrisis en dat zijn onvoorspelbare beestjes. In die zin kunnen we niets anders doen dan achteroverleunen en wachten op nieuws.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht ‘Bitcoin lijkt klaar voor een consolidatiefase’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters