Bitcoin longposities op Bitfinex bereiken recordhoogte, is de bodem bereikt?

Het is Bitcoin wederom niet gelukt om de dag boven de 32.000 dollar af te sluiten. Bitcoin presteert al maandenlang niet volgens verwachting en dat leidt tot frustratie en onzekerheid bij de bulls.

De welbekende Fear and Greed Index geeft voor 7 juni een score van 15/100 af. Hiermee zitten we nog altijd in een fase van extreme angst. De professionele handelaren op Bitfinex openen ondanks dat enorme hoeveelheden longposities.

Marge-handelaren zijn extreem bullish

Margehandel maakt het mogelijk om je positie kunstmatig te vergroten door stablecoins te lenen en daar vervolgens Bitcoin mee te kopen. Dit is waarom analisten dergelijke posities in de gaten houden, omdat het een goede manier is om het sentiment onder de professionele handelaren te peilen. Interessant genoeg bereikte de longposities (bullish) bij Bitfinex een absoluut record op 6 juni.

Marge-handelaren op Bitfinex staan erom bekend soms te handelen met contracten ter waarde van 20.000 Bitcoin of meer. Dat wijst erop dat het zeker geen kleine jongens zijn die op deze beurs met hun geld spelen. Wat we nu zien is, net als in de zomer van 2021, dat deze handelaren hun longposities in korte tijd enorm vergroot hebben. Zodanig dat het aantal longposities bijna 2x zo groot is als in de zomer van 2021.

Whales zitten er ook weleens naast

In eerste instantie is het logisch om te denken dat deze whales meer kennis hebben of zelfs hele teams gebruiken om de markt te timen. Veel mensen volgen de acties van dit soort mensen dan ook, maar ze hebben het niet altijd bij het rechte eind. Als we de cijfers van 2019 en 2020 erbij pakken, dan zien we namelijk een totaal ander scenario.

Eind 2019 sprong de indicator van 25.200 Bitcoin naar 47.600 Bitcoin aan contracten, waarmee de professionals dus groots inzetten op een stijging van de koers. Zoals je kunt zien kwam dat destijds echter niet uit. In februari 2020 schoot het aantal longposities ook als een raket omhoog bij Bitfinex, waarna ze tijdens de COVID-19 crash van maart met grote verliezen gesloten moesten worden. Deze opleving biedt dus zeker geen garanties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin longposities op Bitfinex bereiken recordhoogte, is de bodem bereikt? verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters