Bitcoin maakt einde aan langste bearish reeks in de geschiedenis

Bitcoin heeft de lange bearish reeks van negen rode weken op rij eindelijk beëindigd. Na negen weken heeft Bitcoin weer een groene week genoteerd.

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een sprong van 5,20 procent gemaakt en voor de afgelopen zeven dagen staat er een plus van 2,23 procent. De Bitcoin koers hangt momenteel op 31.386 dollar.

Eén zwaluw maakt geen zomer

Dat we na negen weken weer eens wat te vieren hebben op het gebied van de koers betekent niet dat alle malaise nu achter ons ligt. Bitcoin heeft de afgelopen maanden vaker tekenen van herstel vertoond om daarna weer vrolijk door te gaan met zakken. Het zou voor het moraal goed zijn als we er nog een groene week achteraan kunnen plakken. Ten opzichte van het begin van 2022 staat Bitcoin nog altijd 32,5 procent in het rood. We moeten dus niet te vroeg juichen.

Verder is het belangrijk om niet te vergeten dat de kwakkelende Bitcoin koers met name wordt veroorzaakt door de zwakke wereldeconomie. De inflatie bereikt in de Westerse wereld niveaus die we in 40 jaar tijd niet meer hebben gezien. Centrale banken reageren daarop met een hogere rente, maar dat kan de economie aan het wankelen brengen.

Angst, angst en nog eens angst

De eerste groene week-kandelaar in tien weken tijd zorgt niet meteen voor een omslag van het sentiment. Volgens de Fear & Greed Index heeft het sentiment nog altijd een score van 13/100, waarmee we in een gebied van extreme angst zitten. Die extreme angst is waarschijnlijk een goede reflectie van het algemene gevoel in de wereldwijde financiële markten. Niemand weet hoe ver centrale banken willen gaan om de inflatie in toom te houden.

In de basis hebben ze de keuze tussen het laten instorten van de economie met een hogere rente of de economie overeind houden ten koste van inflatie. Het meest waarschijnlijke scenario is dat centrale banken op de lange termijn voor inflatie kiezen. Een totale ineenstorting van de economie zou namelijk leiden tot totale chaos.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin maakt einde aan langste bearish reeks in de geschiedenis verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters