Bitcoin miner Compute North vraagt faillissement aan

Bitcoin (BTC) mining hosting partij Compute North is een hoofdstuk 11 faillissementsprocedure gestart in de Verenigde Staten. De groeiende druk van de bearmarkt en de stijgende energieprijzen lijken het bedrijf de das om te doen. CEO Dave Perrill heeft al een stapje teruggezet, maar blijft onderdeel van het bestuur.

Niet alles is verloren

Compute North is op 22 september met de hoofdstuk 11 procedure begonnen. Onder die procedure is het nog steeds mogelijk om de operaties draaiende te houden en een plan te maken om de crediteuren te betalen. Het schijnt echter dat Compute North rond de 500 miljoen dollar schuldig is aan 200 crediteuren, terwijl de assets van het bedrijf tussen de 100 en 500 miljoen dollar waard zijn.

Dat is een flink gat, wat in deze markt onmogelijk te dichten is. Het enige wat een hoofdstuk 11 procedure nog kan doen is tijd kopen voor Compute North. Die zullen in deze periode waarschijnlijk enorm hopen op het herstellen van de markt. Daar lijkt in ieder geval een koerswijziging van de Federal Reserve voor nodig. Het is echter de vraag of die op tijd zal komen voor Compute North.

Compute North heeft grote klanten

Het geplaagde Compute North biedt overigens op grote schaal hosting aan. Het is één van de grootste data-center providers in de Verenigde Staten en heeft grote namen als partners. Denk hierbij onder andere aan Compass Mining en Marathon Digital. Beide bedrijven hebben dan ook van zich laten horen via Twitter, waarbij ze aangeven dat uit de informatie die zij hebben blijkt dat de operaties gewoon doorgang vinden.

Today, a filing related to one of our hosting providers was published. Based on the information available at this time, it is our understanding that this filing will not impact our current mining operations.

— Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) (@MarathonDH) September 22, 2022

Bloomberg Business reporter David Pan denkt dat Compute North vooral last heeft van de vertraging van een grote faciliteit in Texas, die maanden stil heeft gestaan. “De faciliteit van 280MW in Texas had in april al aan moeten staan, maar dat is helaas maanden uitgesteld”, zo schrijft David Pan. Compute North voegt zich zo bij een lange lijst van bedrijven die slachtoffer zijn geworden van de crypto-winter.

Het bericht Bitcoin miner Compute North vraagt faillissement aan verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters