Bitcoin miner Core Scientific krijgt lening van $72 miljoen om faillissement te voorkomen

De zwakke koersprestaties van Bitcoin zetten de mining-industrie onder zware druk. Core Scientific is de grootste miner van dit moment en volgens de geruchten staat het bedrijf op het punt van omvallen. Om dat te voorkomen heeft de grootste crediteur van het platform nog een lening van 72 miljoen dollar uitgedeeld aan Core Scientific.

Wat zijn de voorwaarden?

De eerste 40 miljoen dollar van de lening krijgt het bedrijf zonder voorwaarden. Die maakt B. Riley meteen naar Core Scientific over, zodat ze daarmee het hoofd tijdelijk boven water kunnen houden. De volgende 32 miljoen dollar krijgt het op voorwaarde dat het alle betalingen aan partijen die hardware aan ze uitlenen staakt zolang de Bitcoin koers onder de 18.500 dollar blijft.

De laatste keer dat de Bitcoin koers boven de 18.500 dollar lag, was op 9 november. Daarna stortte Bitcoin met 14 procent naar beneden. Uiteindelijk werd op de koers van 15.600 dollar de voorlopige bodem bereikt. Momenteel is Bitcoin weer wat opgeleefd en staat de koers op 17.700 dollar. Dat is niet de koers waar we aan het begin van het jaar op gehoopt hadden, maar ten opzichte van de voorlopige bodem alweer een redelijke stijging.

Teveel risico

Het laat zich niet moeilijk raden wat Core Scientific uiteindelijk in de problemen bracht. “Core Scientific hield er een agressieve en ondoordachte strategie op na […] het bleef stroomfaciliteiten bouwen en miners uitbreiden, terwijl het nooit Bitcoin verkocht op hogere koersen”, aldus de analyse van B. Riley.

Nu werd het bedrijf geforceerd om in april al 9.618 Bitcoin te verkopen tegen een waarde van 362 miljoen dollar. Dat vertegenwoordigde een significant verlies voor de miner. In het laatste financiële rapport van 22 november gaf het bedrijf toe dat het niet voldoende cash had om 2022 te overleven.

Verder zei het twijfels te hebben over de mogelijkheid om alsnog geld uit de markt te halen. Dat is nu dus voor een gedeelte gelukt. Sinds het begin van 2022 is de aandelenkoers van Core Scientific met 97,7 procent gedaald van 11,02 naar 0,25 dollar. Op dit moment instappen vormt een gigantisch risico.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin miner Core Scientific krijgt lening van $72 miljoen om faillissement te voorkomen verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters