Bitcoin miners hebben volledige opbrengst van maand mei verkocht

Bitcoin (BTC) miners vinden het extreem moeilijk om hun activiteiten voort te zetten. Dit vanwege het feit dat de productiekosten op dit moment hoger liggen dan de winst.

Slechte omstandigheden voor BTC-miners

De cryptomarkt ging in de eerste week van juni een sell-off fase in. Waarbij een marktbrede route werd waargenomen en de meeste cryptocurrencies tot hun dieptepunt daalden van de afgelopen 4 jaar.

De verslechterende marktomstandigheden hebben ook de winstgevendheid van BTC-mining negatief beïnvloed. Hierdoor werden miners gedwongen om hun BTC-bezit te liquideren.

Nieuwe gegevens uit een onderzoek van Arcane tonen aan dat openbare Bitcoin-mining bedrijven in mei 100% van hun BTC-productie hebben verkocht. Dit vergeleken met de gebruikelijke 20-40% eerder.

In de eerste vier maanden van 2022 verkochten openbare BTC-mining bedrijven 30% van hun productie. Dit verdrievoudigde in mei en zal naar verwachting in juni nog verder stijgen.

Hoewel openbare BTC-miners slechts 20% van de totale netwerkhashrate uitmaken, weerspiegelt hun gedrag vaak ook de gevoelens van particuliere miners.

Miners hebben samen 800.000 BTC in bezit, waardoor ze een van de grootste ‘whales’ op de markt zijn. 46.000 BTC zijn in het bezit van openbare miners. Hun verkoopgolf zou de prijs verder naar beneden kunnen drukken.

Nieuwe dieptepunten voor Bitcoin

De toestand is in juni alleen maar verslechterd. De Bitcoin-prijs zakte onder de $20.000 van 2017 naar een nieuw 4-jarig dieptepunt van $17.783. ‘Miner’s to exchange flow’, een datastatistiek die het volume van BTC laat zien dat door miners naar exchanges is gestuurd, heeft in juni een nieuw hoogtepunt bereikt. Een niveau dat sinds januari 2021 niet meer gezien is.

Zoals Cointelegraph eerder meldde, heeft de ‘BTC-miner-naar-exchange flow ratio’ een nieuw hoogtepunt in 7 maanden bereikt toen de BTC-prijs onder de $21.000 zakte. De daling van de prijs heeft ook veel mining machines onrendabel gemaakt, waardoor miners gedwongen werden de cryptomarkt te verlaten.

Bitcoin hash prijs is een miningstatistiek die de inkomsten van de miner per terahash weergeeft. Het is de gemiddelde waarde, in fiatvaluta, van de dagelijkse beloningen die een miner krijgt per elke Terahash berekening (USD/TH/s) per dag. Deze is tot een nieuw dieptepunt van de afgelopen 1,5 jaar gedaald.

Bitcoin Hash Ribbon is een indicator die perioden probeert te identificeren wanneer BTC-miners in nood verkeren en mogelijk capituleren. Dit is overschreden, wat aangeeft dat veel mijnwerkers hun machines loskoppelen vanwege gebrek aan winstgevendheid.

In een tijd van BTC-prijsdaling en een miningcrisis, geloven velen tot slot dat dit ook een sterk bodemprijs-signaal is. Vooral wanneer miners beginnen op te geven. Dit zou op zijn beurt weer een positief teken kunnen zijn.

⚠️Hash Ribbon Indicator: $BTC miners are capitulating⚠️

This distress signal occurred 9 days ago, possibly indicating that the price bottom is near!

“When miners give up, it is possibly the most powerful Bitcoin buy signal ever” –@caprioleio #BTC #Cryptocrash #cryptocurrency pic.twitter.com/SWJjzUEICB

— El Baranito ₿ (@ElBaranito) June 18, 2022

 

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin miners hebben volledige opbrengst van maand mei verkocht verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters