Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast

Volgens het crypto-analysebedrijf genaamd Arcane Research hebben miners nu ongeveer 27% minder Bitcoin in hun wallet dan voorheen. Ook voorspellen ze dat ze op korte termijn meer BTC blijven verkopen dan ze verdienen.

Derde maand op rij meer dan productie verkocht

Dat miners zoveel Bitcoin verkopen komt door de relatief lage prijs voor de digitale activa. Er heerste veel angst dat de productiekosten van miners veel hoger waren dan de spotprijs ervan. Zware verkopen zouden de miners wel in bedrijf houden.

Gegevens uit de periode sinds mei leken te bevestigen dat er een grote omwenteling gaande was. Zoals Arcane opmerkt, verkocht alleen al een openbare miner genaamd Core Scientific ongeveer 12.000 BTC in de periode van mei tot juli. Alhoewel het ergste nu wellicht over is, zouden er nog hogere BTC-prijzen nodig zijn om de grootste miners in staat te stellen om meer van hun geminede BTC vast te houden. Hierover zegt analist Jaran Mellerud van Arcane Research het volgende over:

Alhoewel de openbare miners in juli minder dan de helft van het bedrag hebben verkocht, zien we nog steeds dat ze hun bezit leegmaken als we kijken naar het percentage van de verkochte bitcoin-productie.

De openbare miners hebben in juli circa 158% van hun bitcoin-productie verkocht, waarmee ze de derde maand op rij meer dan 100% van hun productie hebben verkocht. In vergelijking met april 2022 waren de munten van de miners op een historisch hoogtepunt, dankzij de jarenlange besparing van ten minste 60% van de BTC die elke maand werd ontvangen via bloksubsidies.

Huidige verkoopdruk blijft wellicht nog even

Het lijkt dan ook nodig te zijn voor de miners dat de prijs per Bitcoin stijgt. Gebeurt dit niet, dan zal de huidige verkoopdruk van 100% tot 150% van de productieniveaus nog langer aanhouden. Toch lijkt Bitcoin zijn herstel in te zetten; het is alleen nog niet bekend hoe deze prijs exact zal verlopen en of miners op korte termijn al meer winsten zullen zien.

Dat BTC zijn herstel inzet heeft ook al enig effect op de winsten van de miners: deze gaan alweer iets omhoog. Ook lijken de milieuproblemen het grote geld niet langer tegen te houden. Zo prees BlackRock, wereldwijd de grootste vermogensbeheerder, de sector onlangs nog. Alhoewel deze fundamenten op de lange termijn positief lijken te zijn, is het niet duidelijk of miners op de korte termijn alweer meer winsten zullen boeken.

Koop DOGE

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters