Bitcoin-miners houden recordaantal Bitcoin vast

Miners van Bitcoin (BTC) bezitten momenteel meer BTC dan ooit eerder in de geschiedenis, aangezien de impact van de turbulentie van de afgelopen maanden afneemt. Dit blijkt uit nieuwe data afkomstig van CryptoQuant.

Recordaantal BTC in wallets

Het is nog nooit eerder gebeurd dat miners van Bitcoin zoveel BTC in hun wallet vast hielden. Volgens CryptoQuant is het gecombineerde saldo van alle BTC-miners op 29 juli 2022 1.865.272. In de eerste paar dagen van augustus is er wel een lichte daling geweest, op 3 augustus bezitten dezelfde miners circa 1.864.842 BTC gecombineerd.

Tussen 6 juli, toen de reserves een lokaal dieptepunt bereikten, en het record van 29 juli, steeg het saldo van mijnwerkers met 0,37%, of met circa 6.885 BTC. CryptoQuant meldde dat de reserves van bitcoin-miners de uitstroom die plaatsvond na de capitulatie in juni volledig hebben hersteld.

Problemen voor miners

Miners hebben sinds de prijsdaling van BTC een lastigere tijd achter de rug. Hun problemen waren duidelijk zichtbaar in de netwerkfundamentals, waarbij zowel de hash-snelheid als de moeilijkheidsgraad afnamen om de afnemende deelname van miners weer te geven.

Verwacht wordt dat deze moeilijkheidsgraad deze week voor het eerst in maanden weer zal toenemen. De hash-snelheid moet echter nog enkele stappen nemen om een merkbare comeback te maken. Dit zou echter slechts een kwestie van tijd kunnen zijn voordat dit hersteld wordt.

Enkele andere statistieken wijzen ook op licht aan het einde van de tunnel voor BTC-miners. Afgelopen week suggereerden cijfers namelijk dat de “capitulatie”-fase van de miners in augustus voorbij zou kunnen zijn als de prijsactie zich verder zou stabiliseren. Alhoewel dit slechts verwachtingen zijn, geeft het als slot wel een positief beeld. Waar in juni circa 930 BTC naar exchanges werd gestuurd door miners, is dit momenteel circa 360 BTC.

Het bericht Bitcoin-miners houden recordaantal Bitcoin vast verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters