Bitcoin-miners verdienden $44 miljoen per dag, een record op jaarbasis

Op 12 november bereikte de Bitcoin-mininggemeenschap een opmerkelijke mijlpaal door haar jaarlijkse recordhoogte (ATH) te registreren. Deze prestatie werd gemarkeerd door de succesvolle verwerving van meer dan $44 miljoen aan blokbeloningen en transactiekosten.

Hoe verdienen Bitcoin-miners inkomsten?

Inkomsten gegenereerd door Bitcoin-mining vinden hun oorsprong voornamelijk in beloningen voor het verifiëren van Bitcoin-transacties en het aanmaken van nieuwe blokken, een proces dat wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde computerapparatuur, beter bekend als mininginstallaties. Momenteel ontvangen miners 6,25 BTC voor elke succesvol gecreëerde blok, bovenop de transactiekosten.

Op 12 november van het jaar 2023 doorbraken de dagelijkse Bitcoin-miningbeloningen voor het eerst de grens van $44 miljoen, zo blijkt uit gegevens van blockchain.com. Dit cijfer vertegenwoordigt een opvallende stijging ten opzichte van het laatst waargenomen niveau in april 2022.

Eerder daalde de mining-inkomsten juist

Tussen april 2022 en november 2023 ondergingen Bitcoin-miners wereldwijd een aanzienlijke daling van hun inkomsten, beïnvloed door diverse factoren. Een langdurige bearmarkt, een negatief beleggerssentiment gerelateerd aan oplichtingspraktijken, het ineenstorten van ecosystemen, en strengere regelgeving die beleggers beperkte in hun vrijheid om Bitcoin te verhandelen, droegen bij aan deze neerwaartse trend.

Echter, in 2023 voltrok zich een opmerkelijke ommekeer, gedreven door crypto-ondernemers die de touwtjes in handen namen en actief bijdroegen aan het herstel van het investeerdersvertrouwen. De combinatie van stijgende marktprijzen en een groeiende interesse onder het brede publiek resulteerde in een opwaartse trend in de inkomsten van de mininggemeenschap gedurende het hele jaar.

In het derde kwartaal van 2023 meldde het Bitcoin-miningbedrijf Marathon Digital Holdings een opmerkelijke omzetstijging van 670% op jaarbasis, wat samenviel met een bijna verviervoudiging van de Bitcoin-productie.

Marathon’s Q3 Earnings Release is here:
– Revenue of $97.8M, due to 467% increase in #Bitcoin production and higher BTC prices.
– Adjusted EBITDA improves to $43.7M.
– 8% increase in hash rate; expanding with hydro-powered ventures in Paraguay.
– Long-term debt reduced by 56%,…

— Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) (@MarathonDH) November 8, 2023

Naast individuele Bitcoin-miningbedrijven en miners zijn diverse landen actief betrokken bij het beveiligen van het Bitcoin-netwerk door middel van hun miningactiviteiten.

Bhutan intensief bezig met BTC-mining

Recentelijk werd bekend dat het door land omgeven Aziatische koninkrijk Bhutan zich intensief bezighoudt met Bitcoin-mining, voortgedreven door waterkracht, sinds de BTC-prijs in april 2019 de $5.000 bereikte.

Het koninkrijk verkent momenteel partnerships om zijn miningactiviteiten uit te breiden, waarbij het in het bijzonder in gesprek is met het op de Nasdaq genoteerde miningbedrijf Bitdeer. Het doel van deze onderhandelingen is om 100 megawatt aan energie te beveiligen voor de oprichting van een Bitcoin-miningdatacenter in Bhutan. Een dergelijk partnerschap zou de miningcapaciteit van Bitdeer naar verluidt met ongeveer 12% vergroten.

Het bericht Bitcoin-miners verdienden $44 miljoen per dag, een record op jaarbasis verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters