Bitcoin miners versturen massaal Bitcoin naar exchanges

Kort na de publicatie van de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers begon de Bitcoin koers aan een onverwachte opleving.

In de schaduw van al het koersgeweld staat de mining-industrie al enige tijd onder zware druk. Zodanig dat veel miners delen van hun Bitcoin-reserves hebben moeten verkopen om het hoofd boven water te houden.

14.000 Bitcoin in beweging

Op vrijdag 15 juli dook IT Tech een transacties van 14.000 Bitcoin op die hij zelf kwalificeerde als een transactie van miners richting beurzen. Dat zou in beginsel een negatieve impact op de koers hebben. Miners sturen hun Bitcoin enkel alleen naar beurzen om ze te verkopen of om ze als onderpand voor een lening te gebruiken. Ki Young Ju van CryptoQuant was het echter niet eens met die lezing.

Miner just moved 14k $BTC:
Poolin participants → Unknown wallet

It didn’t go to an exchange wallet but more like a custodial cold wallet. It could be for using a custodian service or an OTC deal. It’s neutral or bullish news.

Nice catch @IT_Tech_PL https://t.co/G25DsK2nR6 https://t.co/rYmqVaoTAR

— Ki Young Ju (@ki_young_ju) July 15, 2022

Ondanks dat hij IT Tech complimenteert met de vondst, geeft Ki Young Ju aan dat het om een transactie van Poolin-participanten naar een onbekend wallet gaat. “De transactie is niet richting een exchange gegaan. Het zou kunnen gaan om een transactie naar een bewaarpartij of een OTC-deal. In die zin is het neutraal of bullish nieuws.

FewSeeThis reageert daar weer op door te stellen dat niemand weet wat de transactie betekent. Het kan immers om een nog onbekende exchange-wallet gaan. Dat lijkt ons op dit moment de beste lezing van de transactie. Ki Young Ju staat er ook om bekend over het algemeen een positieve kijk op de zaak te hebben. Iets wat zeker de afgelopen maanden niet altijd terecht is gebleken.

Activiteit op blockchain neemt toe

In ander nieuws lijkt het sentiment op de Bitcoin blockchain weer wat om te draaien. Terwijl het aantal actieve adressen op 14 juli nog op 860.000 uitkwam, zijn we inmiddels richting het miljoen gestegen. Volgens Santiment is dat een teken dat het qua sentiment weer de goede kant opgaat.

Als we naar het volume kijken zien we een vergelijkbaar verhaal. Het volume is namelijk toegenomen van 28,13 naar 31,64 miljard dollar. Op 15 juli kende Bitcoin een kleine opleving die de koers tot ongeveer 21.000 dollar bracht. Daarmee beweegt de market cap ook weer richting de 400 miljard dollar. Op het moment van schrijven heeft Bitcoin een market cap van 395 miljard dollar.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin miners versturen massaal Bitcoin naar exchanges verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters