Bitcoin miners zijn dankzij hogere koers niet meer gedwongen te verkopen

Met het stijgen van de Bitcoin koers neemt ook de druk op de mining-industrie langzaam af. Gedurende vrijwel het hele jaar 2022 moest een groot deel van de miners hun Bitcoin-opbrengsten verkopen om het hoofd boven water te houden. Inmiddels is de Bitcoin koers weer boven de kostprijs van hun productie gekomen en valt de verkoopdruk van de miners weg.

De Puell Multiple

De Puell Multiple is een on-chain indicator die speciaal is ontworpen om de gezondheid van de mining-industrie in kaart te brengen. Het meet de dagelijkse gemiddelde omzet van Bitcoin miners en deelt deze door de gemiddelde energiekosten. Een waarde van 1 of hoger is een indicatie van een gezonde mining-industrie, terwijl een score van minder dan 1 problematisch is en impliceert dat miners met een verlies opereren.

De afgelopen tijd markeerde een periode van 191 dagen van verlies voor de mining-industrie. Wat dat betreft is het ook niet vreemd dat de aandelen van deze partijen door het putje gingen. Nu leeft de industrie langzaam weer op en dat zorgt ook voor een verminderde druk op de Bitcoin koers zelf. Miners hoeven immers niet meer gedwongen hun Bitcoin te verkopen, waardoor er minder verkoopdruk is.

Bitcoin-reserves van miners gedaald

De meest recente on-chain data van CryptoQuant leert ons dat het totaal aan reserves van de Bitcoin-miners sinds juli met 16.917 Bitcoin is gedaald. Vanaf dat moment moest een groot deel van de industrie hun Bitcoin verkopen om de operationele kosten te dekken. Normaal gesproken kunnen ze de operatie voor een groot deel draaiende houden zonder te verkopen.

Veel miners zullen wel balen dat ze tijdens de bullrun van 2021 niet hadden besloten om een deel te verkopen. Maar net als de gemiddelde investeerder, weten ook de meeste miners niet wanneer Bitcoin zijn toppen bereikt. Aan de andere kant zou je denken dat bedrijven er soms goed aan doen om wat risico van tafel te halen.

Sinds de start van het jaar gaat het extreem voor de wind voor Bitcoin. Vanaf 1 januari is de Bitcoin koers met ongeveer 45 procent gestegen en durven sommigen zelfs alweer te spreken van de start van een nieuwe bullmarkt. Daarvoor lijkt het nog wat te vroeg, maar alle voortekenen zijn er in ieder geval.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin miners zijn dankzij hogere koers niet meer gedwongen te verkopen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters