Bitcoin mining werd in 2022 een stuk efficiënter en groener

Ondanks de ellende op de markt in het jaar 2022, werd de industrie voor Bitcoin mining een stuk groener en efficiënter. Als we de Bitcoin Mining Council (BMC) mogen geloven, dan draait de industrie nu voor ruim 58 procent op duurzame energie. In een persbericht op donderdag maakte de BMC bekend dat zijn leden zelfs voor 63,8 procent op duurzame energie draaien.

Bitcoin is groen

Hiermee zegt de BMC in principe dat Bitcoin groen is. De leden van de organisatie zijn verantwoordelijk voor 119 exahash aan computerkracht, waarmee ze ongeveer 48,4 procent van de wereldwijde hashrate vertegenwoordigen. De wereldwijde hashrate is de totale hoeveelheid computerkracht die momenteel in het Bitcoin netwerk zit. Een hogere hashrate betekent dat de moeilijkheidsgraad voor Bitcoin miners om blokken te vinden stijgt.

Hoe moeilijker het is om blokken te vinden, hoe meer hashrate individuele miners nodig hebben om de productie op hetzelfde niveau te houden. De energievoorziening van die apparaten vergt een hoop stroom, maar de BMC zegt dat een groot deel van die energiebronnen schoon zijn en dat ze enorm efficiënt worden ingezet.

“Het resultaat van het onderzoek laat zien dat de leden van de BMC en deelnemers aan de enquête op dit moment voor 63,8 procent op duurzame energie draaien. Op basis van de data, schatten we dat de wereldwijde energiemix van de mining-industrie voor 58,9 procent op groene stroom leunt, waarmee het wereldwijd tot de schoonste industrieën behoort,” aldus de Bitcoin Mining Council.

Is Proof-of-Stake beter?

Proof-of-Stake is een alternatief systeem, waarbij er in principe weinig tot geen stroom nodig is om de boel draaiende te houden en een blockchain te beveiligen. Niet iedereen is het er echter over eens dat dit per definitie beter is voor de planeet. Dat staat ook nog los van de vraag of een Proof-of-Stake systeem op de lange termijn wel een veilige optie is voor een crypto-netwerk om zichzelf te beveiligen. In principe moet deze technologie zich op grote schaal nog voor een langere periode bewijzen om daar iets over te kunnen zeggen.

Bitcoiners roepen verder dat Proof-of-Work juist een uitvinding is die de potentie heeft om de planeet te helpen. Onder meer door het gebruik van groene stroom te promoten en producenten van duurzame energie te voorzien van een constante bron van inkomsten. Daarnaast helpt Bitcoin mining in de olie- en gasindustrie om te voorkomen dat producenten zomaar gas verbranden, wat we affakkelen noemen. Door Bitcoin te minen in plaats van gas af te fakkelen, komt er een stuk minder CO2 in de atmosfeer.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin mining werd in 2022 een stuk efficiënter en groener verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters