Bitcoin moet boven $29.450 sluiten voor eerste groene wekelijkse candle sinds maart

Het lijkt erop dat de Bitcoin prijs vandaag eindelijk weer een groene wekelijkse candle neer gaat zetten en dat kan wel eens een zeer positief teken zijn.

Sluit de Bitcoin prijs eindelijk weer in het groen?

Het is nog even spannend of het daadwerkelijk gaat gebeuren, maar het lijkt erop dat de Bitcoin prijs boven het openingsniveau van 30 mei gaat sluiten. Dit zou betekenen dat de BTC koers eindelijk weer een groene wekelijkse candle neer gaat zetten. De afgelopen 9 weken werden er alleen maar rode candles neergezet wat een record was. Gelukkig lijkt deze neergaande trend vandaag doorbroken te worden.

Bitcoin grafiek 1 week per candle – Bron: Tradingview

Er komen belangrijke dagen aan

Verschillende analisten deelden hun meningen over het koersverloop van de grootste cryptomunt ter wereld. Het populaire Twitter account ‘Pentoshi’ schreef dat het een zeer bullish is als de BTC prijs eindelijk weer een groene wekelijkse candle zal laten zien.

Toch is het niet zeker dat zo’n wekelijkse groene candle een trendomkeer gaat betekenen. Er komen namelijk een aantal belangrijke dagen aan waar de BTC koers door beïnvloed zal gaan worden. Zo worden de inflatiecijfers van de Verenigde Staten in de komende dagen bekend gemaakt. Dit zou voor flinke volatiliteit kunnen zorgen. Zeker als de inflatie boven de al torenhoge verwachtingen uitkomen.

Bitfinex’ angst voor ‘liquidatieramp’

Terwijl velen voorspelden dat de Bitcoin prijs weer terug zou kunnen zakken naar een prijs van $24.000, bleef één groep handelaren opvallend bullish. Op de grote exchange Bitfinex bleven de Bitcoin long posities tijdens het weekend stijgen. Ze bereikten zelfs nieuwe recordhoogtes en dat veroorzaakten verwarring bij analisten.

De trend versnelde aanzienlijk na de trip naar $23.800. Het leidde tot bezorgdheid dat een liquidatie-evenement zou kunnen bijdragen aan de kwetsbaarheid van de markt, mocht de BTC prijs toch nog verder zakken. Analist Kevin Svenson schreef dan ook het volgende”

Deze enorme aantal long posities gaat ofwel resulteren in een fantastische stijging … of een liquidatieramp.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin moet boven $29.450 sluiten voor eerste groene wekelijkse candle sinds maart verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters