Bitcoin-netwerk bereikt nieuw hoogtepunt in termen van mining moeilijkheidsgraad

Het Bitcoin-netwerk heeft een nieuwe all-time high (31,251 biljoen) bereikt in termen van mining moeilijkheidsgraad. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat deze moeilijkheidsgraad boven de 30 biljoen uitkomt.

Nieuwe all-time high van 31,251 biljoen

De maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, waarborgde de veiligheid van het Bitcoin-netwerk via een gedecentraliseerd netwerk van Bitcoin miners. Deze miners moeten de legitimiteit van de transacties bevestigen en nieuwe blokken maken.

De mining moeilijkheidsgraad (mining difficulty) beschermt het Bitcoin-ecosysteem tegen netwerkaanvallen. Hoe meer mine-kracht het BTC-netwerk heeft, des te meer rekenkracht er nodig is om een dergelijke aanval uit te voeren. Op dit moment is de rekenkracht zo groot dat het eigenlijk onmogelijk is om een dergelijke aanval uit te voeren.

Bitcoin netwerk moeilijkheidsgraad – Bron: Blockchain.com

Dat het Bitcoin netwerk zelfs nu, tijdens een enorme koersdaling, een groei laat zien is een zeer positief teken. Het laat namelijk zien dat het een zeer veerkrachtig netwerk is.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin-netwerk bereikt nieuw hoogtepunt in termen van mining moeilijkheidsgraad verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters