Bitcoin onderweg naar $10.000.000 volgens hedge fonds manager Jesse Myers – Dit is waarom

Hedge fonds manager Jesse Myers is er heilig van overtuigd dat Bitcoin onderweg is naar 10 miljoen dollar per BTC. In een recent interview deelde Myers de logica en de tijdlijn achter zijn bizarre voorspelling.

Diep in de schulden..

Myers noemt Bitcoin “een schaarse opslag van waarde in een wereld van steeds grotere schulden en inflatie.”

“We zijn nu in een tijdperk beland waarin de waardepropositie van obligaties of fiatgeld zeer slecht is. De staatsschuld en de ongedekte verplichtingen zullen leiden tot een situatie waarin er meer geld bijgedrukt moet worden dan het nominale rendement van obligaties.”

Volgens Myers is bijdrukken van geld de enige uitweg voor de VS. Het land heeft inmiddels een nationale schuld van 31 biljoen dollar en 170 biljoen dollar aan ongedekte verplichtingen. De pensioenen zijn een voorbeeld van zo’n ongedekte verplichting. Er is simpelweg te weinig geld om alle pensioenen te blijven betalen.

Deze schulden kosten de VS 3 biljoen dollar per jaar aan rentekosten, terwijl er al een begrotingstekort is van meerdere biljoenen. Myers schat dat er zo’n 4 biljoen dollar bijgedrukt moet worden om dit goed te maken.

“Dus dat is waar Bitcoin mee concurreert als het laagst hangende fruit.”

Myers zegt dat Bitcoin concurreert in een vermogenswereld die in totaal ongeveer 900 biljoen dollar groot is, met een huidig niveau van wereldwijde adoptie van crypto’s dat veel minder is dan sommige analisten geloven.

“Het is een kwestie van hoeveel kan Bitcoin winnen, hoeveel waarde kan Bitcoin hier eigenlijk innemen. Het is momenteel een activa van 400 miljard dollar in een oceaan van 900 biljoen dollar. Dat betekent dat het 1/2000ste van de wereldwaarde is, en dat betekent dat de wereld collectief een toewijzing van 0,05% aan Bitcoin heeft.”

“Bitcoin zal waarde opslokken alsof het een zwart gat is”

Myers zegt dat de maximale voorraad van 21 miljoen BTC van Bitcoin een enorme aanbodschok zal veroorzaken naarmate de adoptie toeneemt.

De rekensom die hem brengt tot 10 miljoen dollar per BTC in dollartermen van vandaag, gaat er vanuit dat Bitcoin 25% van de vermogenswereld in beslag neemt, waar dat nu 0,05% is. Volgens Myers zal Bitcoin de helft van de marktwaarde van goud veroveren, evenals extra percentages van andere categorieën voor waardeopslag.

Wat zijn tijdlijn betreft, zegt Myers dat de belangrijkste factor is hoe lang het duurt voordat het grote publiek geleidelijk meer te weten komt over Bitcoin en de werkelijke waarde ervan begrijpt. Hij gelooft dat zijn prijsdoelstelling binnen enkele decennia werkelijkheid zal worden.

The post Bitcoin onderweg naar $10.000.000 volgens hedge fonds manager Jesse Myers – Dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters