Bitcoin op het Punt om te Exploderen? Willy Woo Voorspelt Short Squeeze

In een recente Twitter-update heeft de gerenommeerde on-chain analist Willy Woo zijn inzichten gedeeld over een mogelijke short squeeze die de prijs van Bitcoin (BTC) aanzienlijk kan opstuwen. Volgens Woo bevinden we ons momenteel in de beginfase van deze ontwikkeling. Maar wat betekent dit precies voor beleggers? In dit artikel gaan we dieper in op de voorspellingen van Woo en hun mogelijke gevolgen.

Wat is een short squeeze?

Een short squeeze is een fenomeen in de financiële wereld dat een aanzienlijke invloed kan hebben op de koers van een bepaalde activa. Het komt voor wanneer investeerders die een shortpositie hebben – in feite speculeren op een prijsdaling – de overtuiging verliezen dat de koers verder zal dalen. Wanneer ze vrezen dat de prijs zal stijgen, zijn ze geneigd hun shortpositie te liquideren.

Bij het sluiten van een shortpositie in Bitcoin (BTC) moeten deze beleggers feitelijk Bitcoin kopen op de open markt. Als een grote groep short traders tegelijk hun posities wil sluiten, ontstaat er een plotselinge toename van de vraag naar Bitcoin, wat resulteert in een scherpe prijsstijging. Dit fenomeen staat bekend als een short squeeze.

Price action has largely been dominated by demand stemming from the calendar futures markets, the instrument of pros and institutions.

Even now, demand keeps surging, suggesting we are in the early stages of another price squeeze. pic.twitter.com/04SM6yhvr5

— Willy Woo (@woonomic) July 4, 2023

Vraag naar Bitcoin neemt toe

Willy Woo heeft op Twitter zijn analyse gedeeld van de recente short squeeze in juni, die de BTC-prijs deed stijgen van ongeveer $25.000 naar ruim $31.000. Dat is een sprong van bijna 25% in slechts enkele dagen. Volgens Woo wijst de voortdurende groei van de vraag naar Bitcoin erop dat we ons in de beginfase van een nieuwe short squeeze bevinden. Dit is duidelijk te zien in zijn grafiek, waar de blauwe lijn de prijsbeweging vertegenwoordigt en de rode lijn de marktvraag. Hoewel de prijs in de afgelopen dagen enigszins is gestabiliseerd, blijft de vraag naar Bitcoin stijgen. Dit suggereert een mogelijke prijsstijging op korte termijn voor ‘s werelds grootste blockchain project.

Tot welke Bitcoin koers kan een short squeeze leiden?

Een op handen zijnde short squeeze zou de prijs aanzienlijk kunnen opstuwen. Als we een short squeeze zien vergelijkbaar met die van juni, zou dit kunnen resulteren in een prijsstijging van ongeveer 20%, waardoor de munt de grens van $37.000 zou kunnen overschrijden.

Ondanks deze potentiële opwaartse trend, toont Willy Woo enige terughoudendheid over de korte termijn prijsbewegingen. In een afzonderlijk Twitter-bericht wijst hij op bepaalde signalen die op een oververhitte markt duiden, wat mogelijk een prijsdaling zou kunnen voorspellen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin op het Punt om te Exploderen? Willy Woo Voorspelt Short Squeeze verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters