Bitcoin Ordinals veranderd in een spookstad

Bitcoin Ordinals lanceerde in januari 2023 met veel bombarie. Plotseling was het mogelijk om non-fungible tokens (NFTs) te maken op Bitcoin. Heel even was dat populair, maar inmiddels weet DappRadar een “alarmerende daling” in de activiteit op het gebied van Bitcoin Ordinals te melden.

Q2 saw a significant decline in the #NFT market, both in terms of trading volume and active wallets. 📉📉📉

One of the biggest victims was #Bitcoin Ordinals, with sales down 97% since May. 😲

Is this the end of Bitcoin NFTs? 🤔

DappRadar explores👇https://t.co/v0ouv9uwVJ

— DappRadar (@DappRadar) August 17, 2023

De handelsvolumes zijn sinds mei 2023 met 98 procent gedaald.

Van 452 naar 3 miljoen dollar

In een rapport van 17 augustus onderstreept DappRadar de data die toont dat Bitcoin Ordinals in een spookstad is veranderd. Waar het in mei nog handelsvolumes van 452 miljoen dollar behaalde, moet het protocol het nu doen met 3 miljoen dollar.

In lijn met die daling is het aantal transacties ook gezakt met 97 procent naar ongeveer 20.571 stuks.

Volgens DappRadar is het echter nog te vroeg om Bitcoin Ordinals meteen helemaal af te schrijven. Het kan ook een “tijdelijke terugval” zijn, zo schrijft het in het rapport.

Het kan natuurlijk ook zijn dat NFTs een tijdelijke hype waren en dat de hype daaromtrent überhaupt niet meer zal terugkeren. Sinds de NFT-zomer van 2021 is er immers weinig meer te doen geweest om de digitale plaatjes.

“Deze diepe daling in het verkoopvolume en de transacties in zo’n korte tijdsperiode is alarmerend voor Bitcoin Ordinals. De afnemende verkopen onderstrepen het dalende enthousiasme of wellicht het vertrouwen in Bitcoin NFTs”, aldus DappRadar.

NFTs niet populaire op Bitcoin?

DappRadar heeft het vermoeden dat de verminderde populariteit van NFTs op Bitcoin te maken kan hebben met de gemeenschap. Bitcoiners zitten over het algemeen niet te wachten op NFTs op hun netwerk, terwijl dat bijvoorbeeld voor Ethereum alweer heel anders is.

“Er zijn stemmen binnen de gemeenschap die Bitcoin puur beschouwen als ‘digitaal goud’ en suggereren dat het primair zijn functie als store of value moet behouden. Aan de andere kant staat Ethereum weer bekend als ‘digitale olie’ waarbij het de rol heeft om de digitale economie van brandstof te voorzien”, zo gaat DappRadar verder.

Op dit moment staat het Bitcoin-netwerk op plek zeven als het aankomt op NFTs, wat nog best knap te noemen is. Zeker als je bedenkt dat dit helemaal geen ambitie is voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin Ordinals veranderd in een spookstad verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters