Bitcoin prijs crasht naar $30,5k – Wat kun je verwachten?

De Bitcoin prijs is vandaag met meer dan 10 procent gedaald en handelt nu vlak bij het cruciale ondersteuningsniveau van $30.000. Zal dit niveau standhouden of zal de BTC prijs nog veel verder dalen?

De $30.000 grens is van cruciaal belang

De Bitcoin crash houdt aan, waardoor de koers van de grootste cryptomunt ter wereld ook vandaag weer donkerrood kleurt. De prijs van de Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met meer dan 10 procent gedaald, waardoor de prijs op het moment van schrijven rond de $30.700 ligt. Dat is gevaarlijk dichtbij het belangrijke ondersteuningsniveau van $30.000.

BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Het ondersteuningsniveau van $30.000 wordt door veel analisten genoemd als cruciaal. Als deze niet stand weet te houden lijkt de kans op nog veel grotere verliezen zeker aanwezig. Volgens handelaar Peter Schiff zou de prijs op den duur zelfs terug kunnen zakken tot $10.000.

Een mogelijkheid op nog veel grotere verliezen

De afgelopen maanden heeft BTC veel moeite gehad om een sterk ondersteuningsniveau op te bouwen. Na elke korte opleving zakte de koers weer verder terug.

Momenteel is de BTC-prijs zelfs met 50% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit dat in november 2021 werd behaald. Analyse bedrijf Glassnode merkte in een recent rapport op dat deze daling nog vrij ‘bescheiden’ is als we terugblikken naar de vorige bearmarkt-periodes. Met andere woorden: Het zou goed kunnen zijn dat de prijs nog verder zal dalen.

Verliezen tijdens de bearmarkten – Bron: Glassnode

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, daalde de BTC prijs in juli 2021 met -54,2%, terwijl de bear markten van 2015, 2018 en maart 2020 een maximaal verlies noteerden van -77,2% en -85,5% ten opzichte van het hoogste punt ooit.

Handelaren verkopen massaal risicovolle activa

Een belangrijke reden van de recente koersval is het feit dat investeerders massaal hun risicovolle activa verkopen. Deze trend zien we niet alleen op de cryptomarkt, maar ook op de aandelenmarkt. Door deze grote verkopen blijft de prijs maar dalen. De angst op de financiële markten wordt veroorzaakt door zorgen over inflatie, de onstabiele situatie in Europa en de verhoging van de rente door de Federal Reserve.

Over het algemeen verkopen grote handelaren om deze redenen hun risicovolle aandelen en stappen ze over op risico averse alternatieven.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin prijs crasht naar $30,5k – Wat kun je verwachten? verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters