Bitcoin Reageert Gemengd op Inflatiegegevens: Een Cruciale Dag in het Verschiet

De prijs van Bitcoin, die enkele dagen had gestagneerd rond een niveau van $26.000, veerde onmiddellijk op na de aankondiging van de Amerikaanse inflatiecijfers, ook bekend als de Consumentenprijsindex (CPI). In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de belangrijke inflatiecijfers.

CPI en Kern-CPI Cijfers

De algemene verwachtingen voor de CPI- en de Kern-CPI-cijfers lagen op respectievelijk 4,1% en 5,2%. De werkelijke cijfers, gepubliceerd op 13 juni, toonden echter een lichte afwijking van deze prognoses. De jaarlijkse CPI voor de maand mei kwam uit op 4%, wat iets lager was dan de verwachte 4,1%. Aan de andere kant, de Kern-CPI, die volatielere sectoren zoals voedsel en energie uitsluit, bleek juist hoger te zijn dan verwacht, namelijk 5,3% in plaats van de voorspelde 5,2%.

Bitcoin koers reageert

Bitcoin, de grootste en meest prominente cryptocurrency, reageerde op deze cijfers met een korte prijsstijging. De waarde van Bitcoin schoot in enkele minuten tijd omhoog van $26.000 naar een hoogste punt in drie dagen van net iets boven de $26.400. Echter, de munt verloor vrijwel alle winst in de minuten die volgden.

Bitcoin handelt op het moment van schrijven rond de $26.040 en boekt daarmee een kleine 24 uurs winst van 0,5%.

Morgen wordt een belangrijke dag

De dalende CPI-cijfers kunnen erop wijzen dat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) haar monetaire beleid om de rentetarieven te verhogen wellicht zal herzien. Dit wordt doorgaans gezien als een bullish signaal voor risicovolle activa zoals Bitcoin.

Het is de moeite waard om te vermelden dat morgen een uiterst belangrijke dag wordt in deze context. De Federal Reserve zal dan namelijk bekendmaken of ze al dan niet besluit de rente te verhogen. De financiële markten, en met name de Bitcoin-markt, zullen ongetwijfeld nauwlettend toekijken hoe deze situatie zich verder ontvouwt. De komende uren en dagen worden dan ook bijzonder interessant voor investeerders en marktvolgers wereldwijd.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin Reageert Gemengd op Inflatiegegevens: Een Cruciale Dag in het Verschiet verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters