Bitcoin schiet 6% omhoog en maakt einde aan recordreeks van negen rode weken

Bitcoin is de nieuwe week met verse hoop begonnen, want de afgelopen week-kandelaar is voor het eerst in negen weken groen gekleurd. Hiermee is op de weekgrafiek de langste neerwaartse trend in de geschiedenis van bitcoin ten einde gekomen.

Momenteel staat de bitcoin koers op 29.263 euro en noteren we over de afgelopen 24 uur een plus van 5,57 procent. Voor de afgelopen 7 dagen staat bitcoin op een plus van 0,84 procent. Na een lange strijd in het weekend sloot bitcoin de week af boven de 29.900 dollar (28.405 euro), wat 450 dollar hoger is dan afgelopen zondag.

Bullish momentum voor bitcoin

Het bullish momentum van bitcoin kwam daar niet ten einde, want de koers bleef de gehele nacht gestaag doorklimmen. Hiermee zien we eindelijk weer wat groen in een markt die het lange tijd zwaar heeft gehad. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre we dit kunnen volhouden. We hebben de laatste maanden vaker een herstelspurt van bitcoin gezien om vervolgens weer hard naar beneden te vallen. Voor de bulls is er in ieder geval even een moment van opluchting.

De vraag of bitcoin deze groene kandelaar in de weekgrafiek een vervolg kan geven hangt in grote mate af van de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Die cijfers staan voor deze week op het menu en waarschijnlijk kijkt de hele financiële wereld daar reikhalzend naar uit. Als de inflatie wederom hoog uitvalt, dan is de kans groot dat de Amerikaanse Federal Reserve daarop reageert. Die reactie vertaalt zich in een hogere rente en het inkrimpen van de balans. Dat heeft als gevolg dat kapitaal duurder wordt en dat heeft een drukkend effect op de economie en financiële markten.

Capitulatie miners “heel dichtbij”

De kwakkelende bitcoin koers heeft ook de mining-industrie geraakt. Lange tijd hebben veel beursgenoteerde miners hun bitcoin binnenboord weten te houden, maar inmiddels zijn er een aantal “gecapituleerd”. Het Canadese Cathedra heeft bijvoorbeeld hun bitcoin-voorraad van de hand moeten doen om financiële problemen te voorkomen. Het grote Marathon Digital, dat bijna 10.000 bitcoin op de balans heeft, zegt te overwegen een deel van die bitcoin te verkopen om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

Hash Ribbon miner capitulation is very close.

Bitcoin mining profit margins are getting squeezed.

Reminder: this is not a sell signal.

The end of a capitulation period has historically set up some of the best long-term buys for Bitcoin. pic.twitter.com/jXdEMMMVvm

— Charles Edwards (@caprioleio) June 5, 2022

Volgens Charles Edwards is deze zogenaamde capitulatie van de miners een teken dat de bodem in zich komt. In een nieuwe analyse focust Edwards zich op de “Hash Ribbon” indicator. Een indicator die de winstgevendheid van miners meet en historisch gezien accurate voorspellingen van bitcoin koersfasen maakt. Momenteel is een met maart 2020 vergelijkbare capitulatiefase aan de gang. Volgens Edwards is bitcoin verkopen momenteel het laatste wat hodlers moeten doen.

Whales komen tot leven

Als we het gedrag van de whales als een goede graadmeter voor de bitcoin koers mogen beschouwen, dan ziet het er goed uit. De adressen met 10.000 tot 100.000 bitcoin hebben momenteel ongeveer 12 procent van alle bitcoin in handen. Dat is 12,8 procent meer dan 20 weken geleden. Ook de adressen met 1.000 of meer bitcoin hebben momenteel de meeste bitcoin in 12 maanden tijd in handen. Het grote geld lijkt in ieder geval nog volop vertrouwen te hebben in de toekomst van bitcoin.

The post Bitcoin schiet 6% omhoog en maakt einde aan recordreeks van negen rode weken appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters