Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog

Na een periode van mooie winsten is de Bitcoin koers gestagneerd rond de 24 duizend dollar. De meeste grote altcoins staan ook stil, maar en zijn een paar uitzonderingen. De twee grootste memecoins, Dogecoin en Shiba Inu hebben namelijk aanzienlijke winsten geboekt de afgelopen dagen.

Bitcoin stagneert rond 24 duizend dollar

De afgelopen dagen is de Bitcoin koers behoorlijk volatiel geweest. Zelfs in het weekend, een moment wanneer de koers meestal kalmeert, zagen we vrij hevige prijsschommelingen.

Zo steeg de Bitcoin prijs voor het eerst in meer dan twee maanden tijd tot boven de 25 duizend dollar. Toen deze grens eindelijk doorbroken was bereikte de prijs een lokaal hoogtepunt van $25.200, maar deze koersstijging hield niet lang aan. Vrijwel onmiddellijk viel de prijs met meer dan duizend dollar terug, waardoor de koers tot onder de 24 duizend dollar zakte. Sindsdien consolideert de BTC koers rond dit niveau.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Dogecoin koers schiet omhoog

De meeste altcoins volgen het gedrag van de Bitcoin koers en gedragen zich vandaag relatief rustig. Zo lijkt de Ether koers zich te consolideren rond de 1.900 dollar en blijft solana rond het 45 dollar niveau handelen.

Er is echter één grote uitzondering vandaag, Dogecoin. De prijs van een DOGE token is in de afgelopen 24 uur namelijk met meer dan 14 procent gestegen. In de afgelopen zeven dagen is de Dogecoin koers zelfs met meer dan 23 procent gestegen.

Dogecoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Het is trouwens niet alleen Dogecoin die goed presteert de afgelopen dagen. Ook de Shiba Inu prijs is flink omhoog geschoten. SHIB noteert namelijk een winst van meer dan 30 procent in de afgelopen zeven dagen. Deze koersstijging werd ingezet toen bleek dat Shiba Inu een nieuwe game heeft gelanceerd.

Koop DOGE

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters