Bitcoin statistieken – de magische wereld van de blockchain

Het bijzondere aan Bitcoin is dat we met de door Satoshi Nakamoto bedachte digitale valuta een compleet transparante vorm van geld hebben. We weten op ieder moment precies hoeveel Bitcoin er in omloop zijn, we kunnen de volledige transactiegeschiedenis bekijken en we weten precies wat de jaarlijkse inflatie is.

Hoeveel Bitcoin zijn er nu?

Op het moment van schrijven zijn er 19,107 miljoen Bitcoin in omloop. Daarmee is 90,99 procent van de volledige supply in omloop gebracht. Als we op dit tempo doorgaan met minen, dan zijn op 10 november 2025 al 95 procent van alle Bitcoin in omloop. In november 2034 zelfs 99 procent van alle Bitcoin. Daarna duurt het tot augustus 2047 voordat 99,9 procent van alle Bitcoin in omloop zijn.

De laatste volledige Bitcoin komt in oktober van het jaar 2103 tot stand en de laatste satoshi wordt in mei 2137 gemined. Het is bijna onvoorstelbaar om te bedenken dat wij dat moment niet meer meemaken en Bitcoin ons in die zin overleeft. Met de huidige bloksubsidie van 6,25 Bitcoin die miners ontvangen voor het minen van een blok, ligt de jaarlijkse inflatie van Bitcoin op 1,76 procent.

Totaal aantal transacties

We kunnen dankzij de transparante natuur van Bitcoin niet alleen alles te weten komen over de supply. Ook de activiteit in het netwerk kan hiermee in kaart gebracht worden. Wist je bijvoorbeeld dat er in de gehele geschiedenis van Bitcoin 752.994.378 transacties hebben plaatsgevonden? Dat Bitcoin in de afgelopen 30 dagen 7.678.989 transacties verwerkt heeft?

Met die meer dan 7,6 miljoen transacties van de afgelopen 30 dagen zit Bitcoin op een gemiddelde van 2,9 transacties per seconde. Daarmee zit Bitcoin verre van het maximum van ongeveer 7 transacties per seconde. Het geeft maar aan dat de huidige bearmarkt zijn weerslag heeft op de populariteit van het netwerk. Als de koers daalt, dan zie je ook de activiteit in het netwerk dalen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin statistieken – de magische wereld van de blockchain verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters