Bitcoin stijgt 9% in paar uur na dieptepunt, volatiliteit neemt toe. Wat is er aan de hand?

Gisteravond om 23:00 daalde de bitcoin koers hard en was zelfs even minder waard dan 18 duizend euro. Maar bitcoin wil met een goed gevoel de vakantieperiode ingaan en in het holst van de nacht steeg de waarde binnen een paar uur met 9%.

Azië wordt wakker

Puur kijkend naar de tijden, lijkt de stijging veroorzaakt door het wakker worden van traders in Azië. De piek werd bereikt om 02:45 uur Nederlandse tijd, en dan is het in de belangrijkste delen van financieel Azië tussen 8 en 10 uur.

Op het rode puntje in de grafiek hierboven was bitcoin heel even 17.900 euro waard, deze prijs is sinds december 2020 niet meer voorgekomen en is voor traders en investeerders een mooie gelegenheid om een positie in te nemen.

MicroStrategy koopt 480 bitcoins

Een van die investeerders is Michael Saylor. Zijn bedrijf MicroStrategy is beursgenoteerd in de VS, dat betekent dat elke investering bekend gemaakt moet worden. Voor de nieuwkomers onder ons, MicroStrategy heeft meerdere keren de schatkist gebruikt om bitcoin te kopen, ook hebben ze leningen afgesloten om nog meer bitcoin te kopen.

Saylor liet via Twitter weten dat zijn bedrijf 480 bitcoins heeft gekocht voor 9,55 miljoen euro (10 miljoen dollar). Elke bitcoin werd gekocht tegen een gemiddelde prijs van 19.883 euro (20.817 dollar) dat betekent dat hij met zijn laatste aankoop nu al in de min staat. Hoe dan ook, MicorStrategy heeft bijna 130 duizend bitcoins in beheer.

Voor 3,8 miljard euro aan bitcoin

In totaal heeft het bedrijf 3,8 miljard euro (bijna 4 miljard dollar) uitgegeven om bitcoin mee te kopen. Per bitcoin heeft MicroStrategy gemiddeld 29.269 euro (30.644 dollar) betaald. Hopelijk heeft hij genoeg geld om de dippen van de bearmarkt te kunnen kopen, om de gemiddelde aankoopprijs te verlagen.

De laatste aankoop deed meerdere wenkbrauwen fronsen omdat het plaatsvond op een moment dat de cryptomarkt gebukt gaat aan een gebrek aan vertrouwen. Het mag dan warm zijn buiten, maar de beren hebben de koersen in een lange winterslaap gesust.

Terwijl de critici van zich lieten horen, verdedigde Changpeng Zhao, CEO van Binance, de aankopen van Michael Saylor. Hij merkte op dat de beslissing om meer bitcoin te kopen op de lange termijn voordelig zou zijn.

Many may laugh at him now, but Saylor will get the last laugh in time.

Bookmark this tweet. https://t.co/K8lZPCFc0J

— CZ Binance (@cz_binance) June 29, 2022

Trend van het accumuleren

Michael Saylor is niet de enige rijke stinkerd die zijn zakken vult met goedkopere bitcoins. Als we naar de data van de blockchain kijken (dit wordt on-chain data genoemd) dan is een verhoogd niveau van koopactiviteit te zien.

Met name adressen met meer dan 10.000 BTC en gek genoeg adressen met minder dan 1 BTC hebben in juni hun balans aangevuld. Dit is te zien in de “Accumulation Trend Score“-statistiek die de hele maand hoge waarden boven de 0,9 terug gaf.

Door alle onrust op de markt hebben investeerders massaal hun bitcoin van de verschillende beurzen afgehaald. Dit kan duiden op dat de koers gaat stijgen, omdat er minder bitcoins klaar staan om verkocht te worden, maar het kan ook betekenen dat investeerders wijzer zijn geworden en de bitcoin gewoon liever in eigen beheer houden. Zeker nadat de voorwaarden van verschillende beurzen (en leenprotocollen) sinds mei nou niet echt veel vertrouwen uitstralen.

Volgens gegevens van het on-chain analysebedrijf Glassnode zijn de afgelopen dagen ongeveer 8.755 bitcoins, met een waarde van meer dan 175 miljoen euro, van beurzen gehaald.

#Bitcoin | Roughly 8,755 $BTC, worth more than $180 million, were withdrawn from known #crypto exchange wallets over the past week. pic.twitter.com/xylFF2Lzrr

— Ali Martinez (@ali_charts) June 27, 2022

The post Bitcoin stijgt 9% in paar uur na dieptepunt, volatiliteit neemt toe. Wat is er aan de hand? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters