Bitcoin toont verhoogde correlatie met aandelen en obligaties

De verbondenheid van de Bitcoin koers met Amerikaanse aandelen en obligaties neemt toe. Verder valt op dat Bitcoin in juli extreem weinig volatiliteit vertoonde. Wordt Bitcoin langzaam een volwassen asset of kunnen we op korte termijn weer hevige koersschommelingen verwachten?

BTC correlation with U.S. equities and investment grade bonds prices (as proxied by iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF – AGG) has risen to 40% and 33% respectively in August. According to Kaiko. BTC has been declining since early July after increasing by 13% in June. pic.twitter.com/xK1t1b34o7

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) August 15, 2023

Een nieuwe dynamiek ontvouwt zich

De correlatie tussen Bitcoin enerzijds en Amerikaanse aandelen en investment-grade obligaties anderzijds is aanzienlijk toegenomen. Volgens gegevens verstrekt door het data-analysebedrijf Kaiko bedroegen de correlatiepercentages met betrekking tot Amerikaanse aandelen en de iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (AGG) respectievelijk 40% en 33% in de maand augustus.

Opmerkelijk is dat Bitcoin, dat in juni een stijging van 13% had doorgemaakt, sinds begin juli een neerwaartse trend heeft vertoond.

Ter ondersteuning van het narratief van het evoluerende gedrag van Bitcoin, viel de maand juli op door een ongekende stabiliteit binnen de cryptowereld. Volgens een rapport van Bloomberg, waarin geciteerd wordt uit analyses van Bendik Schei en Vetle Lunde van K33, daalde het handelsvolume van Bitcoin in juli naar het laagste niveau sinds november 2020.

Deze afname wordt toegeschreven aan verminderde volatiliteit en minimale prijsschommelingen gedurende de genoemde maand.

Bitcoin’s stabiliteit: marktvolwassenheid of toekomstige verandering?

Historisch gezien staat het paradepaardje van de cryptocurrency bekend om zijn hoge volatiliteit, wat vaak resulteert in scherpe prijsschommelingen gedurende korte tijdsperiodes. Niettemin wijzen recente gegevens op een wijziging van dit patroon.

De 30-daagse volatiliteit van Bitcoin nadert het laagste niveau in vijf jaar, een stabiliteitsindicatie die doorgaans voorafgaat aan een hernieuwde periode van hoge volatiliteit. In een verrassende ontwikkeling overschrijdt de huidige stabiliteit van Bitcoin zelfs die van de S&P 500, technologie-aandelen en zelfs goud – een fenomeen dat zelden eerder is waargenomen.

De herwonnen stabiliteit in de prestaties van Bitcoin, waarbij de waarde onder de $30.000 blijft, heeft de aandacht getrokken van zowel investeerders als marktanalisten. Sommigen interpreteren dit als een positief teken van volwassenheid in de markt voor cryptocurrency’s, terwijl anderen met de nodige voorzichtigheid naderen en speculeren over een mogelijke terugkeer van de intrinsieke volatiele aard.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin toont verhoogde correlatie met aandelen en obligaties verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters