Bitcoin trekt zich niets aan van onstabiele markt

Het lijkt erop dat Bitcoin zich even helemaal niets aantrekt van alle ellende op de markt. Ten opzichte van één week geleden is de koers niet veranderd, terwijl we inmiddels geleerd hebben dat zowel Binance als Coinbase zijn aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Normaal gesproken zou dat voor gigantische dalingen zorgen, maar inmiddels lijken we op een punt te staan waarop slecht nieuws geen impact meer heeft.

Is dit dan het definitieve einde van de bearmarkt voor Bitcoin?

De adoptie zet door

Dat de adoptie van Bitcoin gestaag doorzet blijkt wel uit de cijfers van de blockchain. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat er meer dan 4,36 miljoen adressen met een positieve Bitcoin-balans zijn bijgekomen in het jaar 2023. Dat hoeven uiteraard geen 4,36 miljoen individuen te zijn, maar het zijn wel sterke cijfers.

In totaal zijn er nu meer dan 45 miljoen adressen met een positieve balans. Dat zijn zoveel adressen dat er niet eens een halve Bitcoin per adres beschikbaar zou zijn als je alle 21 miljoen Bitcoin over die adressen zou verdelen.

Verder nemen we dan nog niet eens de Bitcoin bij de beurzen mee. Het lijkt er wat dat betreft op dat de adoptie van Bitcoin echt imposante vormen begint aan te nemen. De koning van de markt laat wederom zien waarom het al ruim 14 jaar aan de top staat in de crypto-wereld, waarin de concurrentie soms moordend is.

Activiteit op de blockchain

De gezondheid en ontwikkeling van het netwerk wordt onder andere gekarakteriseerd door de groei van het aantal dagelijkse actieve gebruikers. Om die trend in kaart te zetten staan er in de onderstaande grafiek twee belangrijke lijnen. Het 30-daagse en het 365-daagse gemiddelde van deze statistiek.

Het maandelijkse gemiddelde dipte in mei eventjes onder het jaarlijkse gemiddelde, maar het lijkt erop dat er nu weer een stijging gaande is. Die dip had ook te maken met de wat mindere periode voor Bitcoin die we de afgelopen weken zagen.

Grappig genoeg was de activiteit in het netwerk niet heel dramatisch tijdens het omvallen van FTX. Dat had er ook mee te maken dat het omvallen van dat beursplatform ervoor zorgde dat veel mensen juist eigen wallets weer aantrekkelijker vonden.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin trekt zich niets aan van onstabiele markt verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters