Bitcoin veerkrachtig ondanks regulering: Tom Lee zéér optimistisch over BTC

Tom Lee, de Managing Partner bij Fundstrat Global Advisors, uit zijn optimisme over de toekomstige groei van Bitcoin (BTC). Zijn positieve vooruitzichten volgen op de imposante prestatie van deze cryptogigant, die talrijke uitdagingen op zijn pad succesvol heeft weten te overwinnen.

Bitcoin’s veerkracht: blijvende waarde ondanks regulering

Tijdens een recent interview met CNBC’s “Squawk Box” verklaarde Lee dat de veerkrachtige prestatie van Bitcoin ondanks regulerende interventies aantoont dat dit digitale activum een blijvende waarde heeft.

“Het vermogen van Bitcoin om zich staande te houden, ondanks de drastische regulerende maatregelen die dit jaar zijn genomen, is bewonderenswaardig. Ondanks de zware klappen van de regelgevende instanties heeft Bitcoin een solide basis gevonden.”

Bitcoin is veerkrachtig

Lee onderstreepte dat, ondanks de aanwezigheid van enkele onbetrouwbare partijen binnen de cryptosector, de toenemende betrokkenheid van traditionele financiële instellingen een potentieel gunstige toekomst voor Bitcoin kan signaleren.

We hebben gezien dat veel actoren zich terugtrekken uit de markt, maar ze worden vervangen door gerenommeerde traditionele spelers zoals BlackRock en Citadel die interesse tonen in Bitcoin. Dit zorgt voor meer geloofwaardigheid en redenen tot optimisme.”

Volgens Lee is de winstgevendheid van miners een teken van de sterke technische ondersteuning van Bitcoin.

Hij voegde eraan toe dat Bitcoin vooral populair is onder millennials, de generatie geboren tussen 1981 en 1994, die naar verwachting aanzienlijke erfenissen zullen ontvangen en daardoor het aantal Bitcoin-houders zal vergroten.

“De voorkeur voor Bitcoin is een generatiegebonden kwestie. Goud lijkt meer geliefd te zijn bij de babyboomgeneratie, terwijl Bitcoin vooral aantrekkelijk is voor millennials. We weten echter dat de komende 20 jaar aanzienlijke rijkdom zal worden overgedragen aan jongere generaties. Momenteel zijn er wereldwijd slechts 100 miljoen Bitcoin-houders.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $30.695, wat een stijging van 1% vertegenwoordigt in de afgelopen 24 uur.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin veerkrachtig ondanks regulering: Tom Lee zéér optimistisch over BTC verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters