Bitcoin-veteraan verwacht voor de halving BTC koers van 100.000 dollar

Adam Back, die door Satoshi Nakamoto wordt genoemd in de white paper van Bitcoin, verwacht nog voor de halving een Bitcoin koers van 100.000 dollar. De volgende halving staat voor april 2024 op de planning, wat zou betekenen dat we de komende maanden vuurwerk te zien krijgen van Bitcoin.

De Bitcoin-pionier en CEO van BlockStream is zo zeker van zijn zaak, dat hij bereid is een weddenschap af te sluiten.

Bitcoin naar 100.000 dollar

Wij hopen natuurlijk dat Adam Back de weddenschap van Vikingo zal winnen. Dat betekent immers dat we voor april 2024 al met een Bitcoin koers van 100.000 dollar te maken hebben en de bullmarkt weer helemaal terug is.

Het zou overigens om een unicum gaan als Bitcoin voor de halving al een nieuwe all-time high noteert. Dat is in de hele geschiedenis van de digitale munt nog nooit eerder voorgekomen.

In de historie van Bitcoin begonnen bullruns altijd na de halving. Op zich is dat niet vreemd, omdat met de halving de blokbeloning voor miners halveert. Ditmaal gaat die beloning van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok.

I bet we won’t see 100k til 2025

— Vikingo (@Vikingobitcoin9) August 6, 2023

Dat zorgt ervoor dat er minder aanbod van Bitcoin op de markt is. Als de vraag vervolgens hetzelfde blijft, dan zou in theorie de koers moeten stijgen. In het verleden gebeurde dat altijd op die manier. Nu verwacht Adam Back al voor de halving een nieuwe all-time high voor Bitcoin.

Bullrun Bitcoin pas in 2025

Vikingo, die aan de andere kant van de weddenschap staat, verwacht de volgende bullrun voor Bitcoin pas in 2025. Dan ziet hij de koers richting de 100.000 dollar bewegen. Daarmee is hij, zeker in vergelijking met anderen, niet heel bullish over Bitcoin.

Uiteindelijk besloten Adam Back en Vikingo om 1 miljoen satoshi te wedden. Tegen de huidige koersen gaat dat om ongeveer 300 dollar. Wat dat betreft is het een onschuldige weddenschap.

Zeker voor iemand als Adam Back, die weleens duizenden Bitcoin kan bezitten. Gezien de onvoorspelbaarheid van de financiële markten is het niet zo gek dat de twee om een relatief klein bedrag wedden.

Het zou immers zonde zijn om een gigantische hoeveelheid Bitcoin te verwedden om een onvoorspelbare kwestie. Er kunnen 1.000 dingen gebeuren die de Bitcoin koers voor de halving van 2024 omhoog of omlaag sturen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin-veteraan verwacht voor de halving BTC koers van 100.000 dollar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters