Bitcoin wallets uit Satoshi-tijdperk komen tot leven terwijl Bitcoin accumulatiefase in gaat

Na twee maanden van pijn voor de Bitcoin koers lijkt de markt nu te stabiliseren boven de 28.000 dollar. Al moeten we nog maar afwachten hoe het zich ontwikkelt.

Vorige week ging de cryptomarkt onderuit vanwege de ineenstorting van UST en het Terra-ecosysteem. Daardoor ontstond een enorme BTC verkoopdruk omdat de Luna Foundation Guard in totaal 80.000 Bitcoin dumpte in een poging UST te redden. Zal de BTC prijs op den duur weer gaan stijgen?

Whales uit het Satoshi-tijdperk

De onrust op de markt ging gepaard met enkele bijzondere gebeurtenissen. We zien namelijk niet vaak dat wallets na een periode van inactiviteit van 8 jaar of meer wakker worden. In de afgelopen vier dagen wist Whale Alert zelfs meerdere wallets uit het Satoshi-tijdperk te spotten. Bijvoorbeeld een wallet die in 2013 1.000 Bitcoin ontving en voor meer dan 30 miljoen dollar aan Bitcoin naar een ander adres stuurde.

Eind vorige week dook blockchair ook een wallet op met 500 Bitcoin die daar sinds 2012 in stonden. In mei 2012 was de Bitcoin koers 5,14 dollar, die 500 Bitcoin waren op dat moment dus iets meer dan 2.500 dollar waard. Op het moment van schrijven verkoop je die Bitcoin echter voor meer dan 14 miljoen dollar. Geen slecht rendement voor een investering van precies 10 jaar.

Markt in accumulatiemodus

Terwijl de Bitcoin koers dipt grijpen de investeerders hun kans. Volgens Checkmate, een marktanalist van Glassnode, zagen we tijdens de meest recente dip veel kopers op de blockchain. Op 12 mei, terwijl de markt het laagste punt bereikte, schoot de accumulatie-trend score van 0,3 naar meer dan 0,796.

De waarde van deze statistiek is sindsdien tot boven de 0,796 gestegen, wat laat zien dat investeerders die al lange tijd in Bitcoin geloven op dit moment kopers zijn. Deze investeerders zien de dip als een goed moment om extra BTC te kopen. Het zijn waarschijnlijk vooral de mensen die in november op de piek gekocht hebben die nu in paniek verkopen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin wallets uit Satoshi-tijdperk komen tot leven terwijl Bitcoin accumulatiefase in gaat verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters