Bitcoin whales verzinnen geniaal plan om verliezen te beperken

Bitcoin whales volgen een vast handelspatroon om verliezen te voorkomen tijdens momenten van capitulatie. Patronen die wij volgens een analist van CryptoQuant goed kunnen gebruiken om bodems in te schatten.

Powerful Bear Market Bottom Indicator – $BTC Exchange Inflow Mean

“Whales and funds tend to send their BTC to derivative exchanges to set or cover long positions.”
by @eth_whalehunter

Read More👇https://t.co/cksaB0CmYE

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) October 14, 2022

De theorie van eth_whalehunter

Je zou het op basis van zijn naam niet verwachten, maar eth_whalehunter jaagt ook op Bitcoin whales. Volgens de digitale walvisjager sturen de grote vissen hun kapitaal vaak naar derivatenbeurzen om long-posities in te nemen of juist af te dekken tijdens momenten van capitulatie. We spreken van capitulatie als er tijdens een correctie totale paniek ontstaat en die emotie de koers nog een paar procent verder omlaag trekt.

“Grappig genoeg is de gratis Bitcoin Exchange Inflow Mean een betrouwbare lange termijn indicator om bodems te bepalen”, aldus eth_whalehunter. Die overigens ook aangeeft dat het niet slim is om deze indicator op zichzelf te gebruiken. Hij adviseert om de Bitcoin Exchange Inflow Mean te gebruiken in combinatie met dingen als de NUPL, Puell Multiple, MVRV en de Bitcoin Hashrate.

Wacht niet op de bodem

Als laatste adviseert hij ook nog om niet te wachten op de bodem om in te stappen. Het is volgens eth_whalehunter beter om met meerdere kleine inkopen te handelen tijdens een capitulatie evenement als die van 13 oktober. Destijds viel de koers omlaag na de bekendmaking van de nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex. Die viel enorm tegen, waardoor de paniek in de markt toesloeg.

Kort daarna herstelde de koers, maar inmiddels lijkt de neerwaartse trend opnieuw ingezet. Macro-economisch gezien staat het er allemaal niet goed voor op dit moment. Er lijkt in ieder geval weinig reden voor optimisme. De inflatie gaat maar niet weg en daardoor is de Federal Reserve gedwongen om agressief te blijven optreden met renteverhogingen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin whales verzinnen geniaal plan om verliezen te beperken verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters