Bitcoin zakt onder $40K, Ethereum daalt weer onder $3K

De Bitcoin en Ethereum prijs zijn vandaag opnieuw gedaald tot onder de psychologische $40.000 en $3.000. De grootste cryptomunten zitten al weken lang in een dip en die blijft dus ook dit weekend weer aanhouden.

Bitcoin en Ethereum zakken opnieuw onder belangrijke psychologische prijsniveaus

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $39.000. Dat is ongeveer 3.9% lager dan een dag geleden. De Ethereum prijs ligt rond de $2.911, dat is zo’n 4,5% lager dan 24 uur geleden.

BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Al een tijd lang presteren de twee grootste cryptomunten matig. In de afgelopen week zijn beide cryptomunten met bijna 8 procent gedaald. Er zijn meerdere redenen aan te wijzen voor de koersval. Denk bijvoorbeeld aann de oorlog in Oekraïne, de slecht presterende aandelenmarkten en de renteverhogingen van de Federal Reserve. Ook de nieuwe ontwikkelingen die de mining sector heeft de prijzen mogelijk verder onder druk gezet.

Iran gaat crypto miners hard aanpakken

Vorige week zagen Bitcoin-miners een daling van de mijnbouwmoeilijkheid van meer dan 1%, zo blijkt uit gegevens van Blockchain.com. De moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining, die bijhoudt hoe moeilijk het is voor een miner om een Bitcoin te minen, heeft eerder invloed gehad op de BTC prijs.

In juli 2021 daalde de moeilijkheidsgraad al eens met 28%. Dit kwam toen door de Bitcoin ban in China. Onlangs bracht de Teheran Times naar buiten dat ook Iran van plan de straffen te verhogen voor illegale cryptocurrency-mining met behulp van gesubsidieerde staatsstroom.

Ook de traditionele aandelenmarkt heeft het zwaar

Zoals we eerder al schreven is het nieuws over de Bitcoin mijnbouw niet de enige factor die bijdragen aan de marktbrede crypto crash. De crytomarkt daalde in de afgelopen week al met bijna 10 procent en ook de traditionele aandelenmarkten hebben het zwaar. De S&P 500 sloot vorige week ongeveer 2% lager en ook de Nasdaq verloor meer dan 2 procent van zijn waarde.

En aangezien de Bitcoin op het moment sterk gecorreleerd is aan de aandelenmarkt, zou het goed kunnen zijn dat BTC gewoon de neerwaartse trend van de traditionele aandelen volgt.

Het bericht Bitcoin zakt onder $40K, Ethereum daalt weer onder $3K verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters