Bitcoin zet nieuwe negatief record neer met 9 rode weken op rij

Bitcoin is de maand mei geëindigd met een min van 22 procent. Daarmee heeft Bitcoin tevens de negende rode week op rij afgesloten, hetgeen een absoluut record is voor de grootste cryptocurrency van de markt. Op het moment van schrijven lijkt de koers weer even op adem te komen, aangezien Bitcoin weer boven de 30.000 dollar is uitgekropen.

Aandelen ontkoppelen van Bitcoin

Na het dubieuze record van negen rode weken op rij voor Bitcoin heeft het ook de koppeling met de aandelenmarkten verloren. Dat laatste overigens ook niet op de manier waarop Bitcoiners gehoopt hadden. Lange tijd gingen Bitcoin en aandelen samen op en neer, maar inmiddels hebben de aandelenmarkten een kleine rally achter de rug en blijft de Bitcoin koers achter.

Last time #SPX rallied making a new high while $BTC was making lower highs, we saw bearish continuation once SPX reversed. Now SPX is at resistance. pic.twitter.com/Nwl6VyTlaF

— il Capo Of Crypto (@CryptoCapo_) May 29, 2022

Zowel de S&P 500 als de Nasdaq 100 hebben sinds de bodem van 20 mei ongeveer 10 procent gepakt, terwijl Bitcoin lager en lager handelt. “Dit is niet de richting voor de ontkoppeling waar we op gehoopt hebben!” Aldus QCP Capital in hun nieuwsbrief van 29 mei. Volgens il Capo of Crypto is de rally van de aandelenmarkten terwijl Bitcoin verder wegzakt geen goed teken voor de toekomst. In het verleden zakte Bitcoin hierna namelijk nog verder terug.

Op één na slechtste meimaand in de geschiedenis

Het verlies van 22 procent in mei markeert de op één na slechtste meimaand in de geschiedenis van Bitcoin. Alleen in 2021 verloren we met 35,31 procent meer dan dit jaar. Het is dan ook te hopen dat we na negen rode weken op rij straks eindelijk weer iets te vieren hebben wat de koers betreft. Vanaf de all-time high van begin november zitten we nu al 200 dagen in een neerwaartse trend. Slechts driemaal eerder maakte Bitcoin een langere negatieve trend mee.

De langste bearmarkt voor Bitcoin is nog altijd die van 2014 op 2015, waarin Bitcoin 404 dagen in een neerwaartse trend zat. Met het huidige macro-economische klimaat behoort het echter tot de mogelijkheden dat we ook ditmaal die kant opgaan. Maar het blijft Bitcoin en de situatie kan snel omdraaien. Als de verkoopdruk wegvalt en de bears geen munitie meer hebben, kan het ook heel vlug de andere kant op gaan.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin zet nieuwe negatief record neer met 9 rode weken op rij verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters