Shopping Cart 0 - 0.00$ 0

BitMex oprichter: Bitcoin prijs kan crashen naar $30K

Volgens Arthur Hayes, mede oprichter van crypto exchange BitMEX, zal de Bitcoin prijs spoedig crashen naar de $30.000. Dit verwacht hij omdat BTC de neiging heeft mee te bewegen met technologieaandelen.

Bitcoin gaat pijnlijke maanden tegemoet

Hayes vertelde maandag in een blogpost dat hij verwacht dat de Bitcoin en Ethereum prijs het de komende maanden zwaar zullen krijgen. Een dergelijke cryptocrash zou kunnen worden veroorzaakt door een reeks renteverhogingen die de Federal Reserve in de komende maanden in zal voeren. Dit zal de prijs van cryptomunten en techaandelen flink kunnen schaden. De Federal Reserve moet mogelijk de rente namelijk verhogen tot boven de 4%, zo zei hoofdeconoom Jan Hatzius van Goldman Sachs Group Inc. vrijdag.

Waar veel investeerders vroeger zagen als een veilige haven, lijkt deze aanname steeds minder te kloppen. De 90-daagse correlatie van Bitcoin met de Nasdaq ligt namelijk op een record hoogte. De combinatie van een verzwakkende wereldwijde groei en centrale banken die de economie minder steunen zal de tech sector flink kunnen laten crashen. De kans is groot dat ook de cryptomarkt dan hard geraakt wordt, zo vertelde Hayes.

“Er komt een crypto crash aan”

“De cryptomarkt zal harder crashen dan de aandelenmarkt wanneer we de neergang tegemoet gaan. De cryptomarkt zal op zijn beurt ook weer sneller stijgen als we ons eruit losweken, zo de CEO van BitMEX.”

Volgens Hayes kan de Bitcoin prijs in juni dalen tot een dieptepunt van $30.000. Ethereum kan een dieptepunt van $2.500 bereiken. De CEO van BitMEX hield trouwens wel een slag om de arm. Hij vertelde dat dit slechts een voorspelling is en dat de kans natuurlijk aanwezig is dat hij ongelijk heeft.

Het bericht BitMex oprichter: Bitcoin prijs kan crashen naar $30K verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters